Eos Weekblad op iPad: Hebben apen cultuur?

Sommige chimpansees geven mekaar een lange high five als ze mekaar vlooien. Niet alle chimps doen dat op dezelfde manier. Is hier sprake van sociaal leren en van ‘cultuur’? We gaan er dieper op in het Focus-artikel van deze week.
  

Voorts nog in dit nummer:

Varkens kweekvijver nieuwe virussen
Een nieuw varkensgriepvirus wordt gemakkelijk overgedragen via de lucht en is dodelijk voor fretten, modeldieren voor griep bij de mens. Geen direct gevaar voor ons, al waarschuwen virologen voor varkens als kweekvijvers van nieuwe virussen.

Higgs gepubliceerd
Na de media-hype heeft het Higgs-boson nu een nieuwe horde genomen op weg naar de onsterfelijkheid: publicatie in een peer-reviewed tijdschrift.

Sociaal of egoïst?
'Sociaal' is een toverwoord in vele verkiezingscampagnes. Maar is de mens in se geen dikke egoïst, ook als hij sociale activiteiten organiseert of steunt? Gedragsbioloog Mark Nelissen.

Podcast Dokter Hendrik Cammu: jonge rokers trappen in de val
Het tienerbrein is vatbaarder voor verslaving

Eos Weekblad op iPad
Elke vrijdag bieden we u een nieuwsgedreven weekblad, gelardeerd met beeld en geluid. De Eos-app kunt u gratis downloaden in de App-store van iTunes. Met die app haalt u de wekelijkse uitgaven (gratis sinds 13/07/2012) binnen.

Reacties

Ik heb geen iPad. Hoe kan ik de artikelen wekelijks toch raadplegen?

De meeste artikelen komen ook online op onze website. U kunt ze dus ook daar lezen. Naar welk artikel bent u op zoek?

Reageer via Facebook