Artikels in "Natuur en Milieu"

Het is verre van zeker dat de technologie die de opwarming tot twee graden moet beperken, er straks ook daadwerkelijk zal zijn.

Welke Amerikaanse presidentskandidaat heeft de meest onderbouwde antwoorden op de wetenschappelijke vraagstukken du jour

Twee tropische cyclonen gaan vandaag woest tekeer. De ene supertyphoon, Chaba, bevindt zich in de buurt van Japan en Zuid-Korea. De andere, Matthew, houdt lelijk huis in de Caraïben. Matthew leek eerder vandaag te 'knipogen'.

Een natuurlijke hindernis zoals een bergketen of een rivier kan ertoe leiden dat populaties van eenzelfde soort verschillende evolutionaire wegen inslaan. Maar die barrière hoeft niet per se in de ruimtelijke omgeving te liggen.

Dieren kunnen ons inspireren of ontroeren, maar ze kunnen ons ook doen lachen. Dat bewijzen deze laureaten in de Comedy Wildlife Photography Award.

Als hommels worden beloond, lijkt dat hen optimistisch te stemmen.

Het gebruik van perfluoroctaanzuur, of PFOA, in producten waarmee we rechtstreeks in contact komen ligt al een tijdje onder vuur.

Zowel biologische als industriële vleeskippen krijgen soja als voeder. Soja is op meerdere vlakken problematisch.

De familiestructuur van de bekendste langnek moet op de schop.

De Tasmaanse duivel overwon kanker dankzij veranderingen in de genen van het immuunsysteem.

Vandaag, 31 augustus, is de laatste dag van de grote vakantie én van de zomer. Toch van de meteorologische zomer, want de astronomische zomer duurt nog tot 21 september. Waar komt dit verschil vandaan?

Daardoor leggen ze bij een lagere dosis pesticide al het loodje.

Een Bosnische den in het Pindusgebergte is met zijn 1.075 lentes het oudste nog levende grote organisme van ons continent.

Telkens als de aarde ergens beeft en slachtoffers eist, rijst de vraag: hadden we dit niet kunnen zien aankomen?

Wanneer spreken we van een hittegolf en is de huidige abnormaal? Onze weerman Tom Elegeert geeft antwoord.

Om alles eerlijk te houden, tikken ze profiteurs op de vingers.

Bij bestuivende insecten denken we in de eerste plaats aan bijen. Maar ook kevers kunnen er wat van, en ook hún voorliefde voor stuifmeel gaat ver terug.

Tijdens een hittegolf zingen zebravinken voor hun eieren. Zo "waarschuwen" ze de kuikens om zich voor te bereiden op de warmte.

Bultruggen beschermen niet alleen elkaar, maar ook andere dieren tegen orka’s.

Een wijfje is er doorgaans altijd op uit om de beste vaderlijke genen voor haar kroost te selecteren. Een visje uit de Middellandse Zee gaat wel heel ver.

Althans, dat beweren Israëlische geleerden die voorlopig alleen dat stukje van de zee hebben onderzocht.

Kunnen we deze varen inzetten om olie op te ruimen?

Groenlandse haaien kunnen wel vierhonderd jaar oud worden. Daarmee zijn ze de langst levende gewervelden op aarde.

Het gen dat vogels helpt om vele schakeringen rood te zien, hebben schildpadden ook. Dat betekent dat ze het gekregen hebben van een gemeenschappelijke voorouder.