Artikels in "Technologie"

Windows 10 moet op alle mogelijke apparaten draaien, van klein tot groot. Maar dat vereist nieuwe technieken om een steeds zwaarder wordend besturingssysteem in alle geheugengroottes te persen.

Als het van KWS Infra afhangt wel. De Nederlandse wegenbouwer ontwikkelde wegonderdelen uit gerecycled plastic en kunststof.

Mogelijk krijgen vliegtuigen op sommige populaire vliegroutes vaker met tegenwind te kampen, waardoor de toestellen meer brandstof verbruiken.

Volgende week begint het WK robotvoetbal in China. Zijn de Nederlandse titelverdedigers er klaar voor? Eos bezocht het 'trainingscentrum' in Eindhoven.

Combinatie van zachte en harde materialen maakt springende robots efficiënter.

Een onderzoek laat zien dat waterkrachtcentrales verre van milieuvriendelijk zijn; ze zijn funest voor de biodiversiteit.

De vierkante staarten van zeepaardjes grijpen beter en zijn beter bestand tegen grote krachten dan de ronde staarten van de meeste andere dieren.

Een groep nano-ingenieurs heeft een nanogenerator ontwikkeld die energie wint uit de wrijving van rollende autobanden met het wegdek.

De zogenaamde schrikkelseconde wordt toegevoegd omdat er twee systemen bestaan om uit te vissen hoe laat het is.

Hoe goed hebt u het wetenschapsnieuws de voorbije zeven dagen gevolgd? Test uw kennis met de korte wekelijkse Eos Actuaquiz!

Onderzoekers ontwikkelden een algoritme dat robots toelaat uit hun eigen ‘ervaringen’ nieuwe taken aan te leren.

De vraag hoe je een artificiële hand of arm aanstuurt, is een lastige.

Een Amerikaanse uitvinder lijkt erin geslaagd om het zwevende skateboard uit Back to the Future na te bouwen. En er zijn wel meer gadgets en ontwikkelingen uit de sciencefictionwereld die waarheid worden.

Noshin Omar van de VUB nuanceert het grote enthousiasme rond de Tesla Powerwall, die eind deze zomer op de markt komt.

Facebook bepaalt welke berichten niet op ons nieuwsoverzicht verschijnen, maar de lezer negeert uiteindelijk de meeste nieuwtjes.

Een magneetzweeftrein in Japan heeft een snelheidsrecord gevestigd: 603 km/u. Toch worden zulke comfortabele, geruisloze treinen wereldwijd maar op een paar plaatsen gebruikt. De enorm hoge bouwkosten spelen een belangrijke rol.

Opstijgende vliegtuigen verplaatsen een enorme hoeveelheid lucht. Eindhoven Airport hoopt iets nuttigs te doen met die kunstmatig veroorzaakte wind: energie opwekken.

Finse wetenschappers ontwikkelden een methode om inktdikte op papier te bepalen. Hun vinding zou ook andere flinterdunne laagjes kunnen analyseren.

Het internationale ruimtestation ISS krijgt een koffiemachine: de ISSpresso.

De Sat Nav wijst wandelaars de weg door hun benen in de juiste richting te sturen.

Wie plannen heeft om een zelfrijdende wagen volautomatisch in de garage te parkeren, houdt het best ook rekening met reisziekte.

Amerikaanse onderzoekers zijn er in geslaagd om een batterij die in minder dan een minuut volledig opgeladen is te ontwerpen.

Met dit onderbeen-exoskelet wandel je zeven procent verder voor dezelfde moeite.

België is pas het twintigste land in de Europese Unie dat het gebruik van drones wettelijk op papier heeft staan.