Artikels in "Technologie"

In Hunan, China is een glazen brug geopend boven een vallei van 300 meter diep. De brug verbindt twee bergen in het Zhangjiajie National Forest Park.

Amerikaanse fysici ontwikkelden een batterij die je zonder probleem kunt inslikken.

In een hangar op Mojave Air- and Spaceport in Californië werken vliegtuigbouwers aan de Stratolaunch.

Lang voor een materiaal breekt, zijn er vaak al microscopische barstjes te zien. Gebreken die meestal gemakkelijk kunnen worden hersteld – als je ze kunt vinden.

De NASA is gestart met de bouw van een volledig elektrisch aangedreven sportvliegtuig.

Kunnen we deze varen inzetten om olie op te ruimen?

Koreaanse wetenschappers hebben een flexibele touchpad gemaakt dat in niets lijkt op het rigide, harde exemplaar op onze laptop.

Veel instabiele ouderen overlijden aan de gevolgen van een val. Een draagbare airbag moet dat voorkomen.

Oekraïne zoekt een nieuwe bestemming voor de regio.

Duitse wetenschappers willen aan de achterkant van vliegtuigstoelen een toestelletje plaatsen dat vochtige lucht naar de passagiers blaast.

De Solar Impulse 2 landde maandag in Abu Dhabi, na een reis rond de wereld enkel op zonne-energie. Komt vliegen op zonne-energie daarmee dichterbij?

Nederlandse fysici hebben minuscule bouwblokjes gemaakt waarmee ze de vervorming van eender welk materiaal compleet naar hun hand kunnen zetten.

De jongeman die in München negen mensen doodschoot en zelfmoord pleegde, kocht zijn pistool via het illegale netwerk Darknet: het virtuele oord des verderfs waar werkelijk alles te koop is.

Fysici van de TU Delft zijn erin geslaagd één kilobyte aan informatie weg te schrijven met behulp van slechts een handvol koper- en chlooratomen.

Anders dan het computergeheugen dat enen en nullen opslaat, maakt het materiaal veel verschillende geheugentoestanden mogelijk.

De structuur van kokosnootschelpen kan gebouwen bestand maken tegen aardbevingen.

Kunnen kijken zoals bijen en parkieten maakt radar en GPS overbodig.

Voorlopig kan de neus pesticiden en chemische wapens ruiken, maar op termijn misschien ook ziektes zoals longkanker.

Japanse onderzoekers hebben een materiaal ontwikkeld dat de opslagcapaciteit van USB-sticks en SD-kaarten gevoelig verhoogt.

De Amerikaanse marine doet gestaag verder met haar onderzoek naar een controversieel wapen dat de oorlogsvoering in de toekomst op zijn kop kan zetten.

Pijn kan nuttig zijn. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Dat geldt ook voor robots die zichzelf behoeden voor schade.

Bakstenen uit sigarettenpeuken sparen energie en lossen een afvalprobleem op.

Moet een zelfrijdende auto altijd in de eerste plaats de inzittenden beschermen? Het antwoord op die vraag is dubbelzinnig maar begrijpelijk.

Een spin-off van de Technische Universiteit van München wil tegen 2018 een vliegtuig voor dagelijks gebruik op de markt brengen.