Artikels in "Alle"

De foto's die tijdens de manoeuvre (op een afstand van slechts zes kilometer) zijn gemaakt tonen details van 11 centimeter groot.

Botsingsenergieën tot 13 TeV (tera-elektronvolt) geven de fysici in Genève uitzicht op de detectie van een hele rist nieuwe deeltjes. Mogelijk licht hun vondst een tipje van de sluier op over het grootste natuurkundig vraagstuk van het moment: donkere materie.

Onder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) doken per toeval resten op van het Zuidkasteel, een citadel uit de 16de eeuw.

Uit grootschalig onderzoek bij 206 spinnensoorten kwamen zeven chemische verbindingen tevoorschijn die mensen met chronische pijn verlichting kunnen bieden.

Nadat we iemand de hand hebben geschud, ruiken we opvallend vaak aan onze hand.

Het slechte gebruik van kleur- en fantasielenzen kan zware gevolgen hebben.

'Onderwaterarcheologen' hebben bewijs gevonden dat de Britten 8.000 jaar geleden al graan aten. Nochtans leefden zij toen nog als jagers-verzamelaars. Waar kwam het graan dan vandaan?

In twee papers in Nature Biotechnology presenteert Lennart Martens, verbonden aan de VIB en UGent, een oplossing om die enorme berg data over eiwitten te verwerken. En dat met behulp van een simpel spelletje op uw smartphone.

De afgelopen dagen is er een kleine komeet langs de zon gescheerd. Dat gebeurt wel vaker, maar deze komeet is in twee opzichten bijzonder.

De tabaksindustrie heeft massaal gelobbyd om de nieuwe Europese Tabaksproductenrichtlijn te beïnvloeden. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in The British Medical Journal.

Meer dan 60 Europese wetenschappers en partners uit het bedrijfsleven ontvouwen in het tijdschrift Nanoscale hun stappenplan voor de toepassing van grafeen in producten voor de markt.

Premature baby’s die hun moeders hartslag en stem horen, hebben grotere hersenen.

Na tien jaar gericht kweken dragen varkens gemiddeld twee tepels extra. Varkens zijn niet de enige dieren die naar onze goesting worden aangepast. Fijn voor onze portemonnee, maar niet altijd voor de dieren.

Om een echte man te zijn, hoef je niet langer grote lappen vlees te eten.

Vooraleer we iets vastgrijpen, is er door onze hersencellen al heel wat informatie uitgewisseld. Dat blijkt uit een Leuvens onderzoek bij resusapen.

Door van kleine stukjes grond één grote lap te maken, sneuvelen er heel wat paaltjes, struiken en bomen, en dat is precies wat de klauwieren nodig hebben.

Meisjes zijn sneller onder invloed van eenzelfde portie alcohol dan jongens. Dat heeft met verschillende factoren te maken.

Dieren worden groter in de loop van de evolutie.

Wiskundige formule verklaart succes van moderne en eeuwenoude steden.

Archeologen zijn op een kerkhof in Toscane op zoek naar sporen van de cholera-bacterie, die rond 1850 ontelbare doden maakte over de hele wereld.

Elke week belanden tientallen jongeren in het ziekenhuis met een vermoedelijke alcoholvergiftiging. Alcohol blijkt vooral op jongeren, wiens brein nog in volle ontwikkeling is, een nefaste invloed te hebben.

Donkere materie in de schijf van de Melkweg zou de banen van kometen verstoren en het inwendige van de aarde extra opwarmen – twee verschijnselen die in verband worden gebracht met massa-uitstervingen.

Zo goed als alle afbeeldingen van Anna werden kort na haar onthoofding in 1536 vernietigd. Dankzij gelaatsherkenningssoftware weten we nu misschien terug hoe ze er uit zag.

De pluimen zijn in het voorjaar van 2012 waargenomen door amateursterrenkundigen op aarde.