Artikels in "Alle"

Een onderzoek laat zien dat waterkrachtcentrales verre van milieuvriendelijk zijn; ze zijn funest voor de biodiversiteit.

Volgens astrobiologen zouden er micro-organismen kunnen leven op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko - de komeet die in detail bestudeerd wordt door de Europese ruimtesonde Rosetta.

Rwandese atleten die in het begin van de 20ste eeuw tijdens lokale ceremonieën hun kunnen lieten zien, hadden moeiteloos de wereldtop in het Olympische hoogspringen bereikt.

De vierkante staarten van zeepaardjes grijpen beter en zijn beter bestand tegen grote krachten dan de ronde staarten van de meeste andere dieren.

De remslaap zorgt ervoor dat baby’s ervaringen in hun brein opslaan.

Wetenschappers vermoeden dat deze gaten op een gelijkaardige manier ontstonden als de zinkgaten die op aarde voorkomen.

Wiskundigen Paul Igodt en Frank De Clerck, het duo achter de Vlaamse Wiskunde Olympiade, winnen dit jaar de loopbaanprijs wetenschapscommunicatie.

De nieuwe schatting komt uit op aantallen die tien tot honderd keer kleiner zijn dan aangenomen.

Ze konden dat doen dankzij een in Leiden gemaakt instrument.

Pijnonderzoek bij enkel mannelijke testmuizen is niet altijd van toepassing voor het andere geslacht.

Een groep nano-ingenieurs heeft een nanogenerator ontwikkeld die energie wint uit de wrijving van rollende autobanden met het wegdek.

Ouders die helemaal niet verwant zijn, krijgen kinderen die gemiddeld groter, slimmer en beter opgeleid zijn.

Een internationale jury bekroonde Gustaaf Van Tendeloo, Luc Van Gool, Peter Vandenabeele, Greet Van den Berghe en Marc Leman met een bedrag van 100.000 euro voor hun onderzoekscarrière.

En niet zo’n kleintje ook: hij meet bijna een halve Pluto-diameter.

De klimaatverandering kan er in de toekomst voor zorgen dat muggen die gele koorts, dengue en chikungunya veroorzaken, nieuwe regio’s veroveren.

Wat zijn de mentale vereisten waaraan een topwielrenner moet voldoen?

Ouderen die overdag veel zitten of liggen, lopen meer risico binnen vijf jaar te sterven dan hun actievere leeftijdsgenoten.

Straks languit in de zon op het strand. Of toch maar niet? Negen stellingen over zon en gezondheid, de ene al wat juister dan de andere.

Nog tot eind deze maand zijn er in België de zomerkoopjes. Een moeilijke tijd voor koopverslaafden: mensen die voortdurend een onweerstaanbare drang voelen om dingen te kopen.

Marleen Finoulst

Skinny jeans kunnen onze gezondheid schaden, zo waarschuwen dokters nadat een vrouw uit haar broek bevrijd moest worden.

De zogenaamde schrikkelseconde wordt toegevoegd omdat er twee systemen bestaan om uit te vissen hoe laat het is.

Wiskundigen Paul Levrie en Rudi Penne dagen ons uit om enkele wiskundige breinbrekers te kraken. Vind jij het correcte antwoord?

NASA onderzoekt de mogelijkheid van interstellaire ruimtereizen met behulp van laseraandrijving.

Kennislink

Vakantie betekent strand, festivals, reizen… en SOA's. Veel jongeren lopen juist tijdens hun vakantie een seksueel overdraagbare aandoening op. Met deze "SOA top 7" in je koffer kom jij gezond de zomer door.