Artikels in "Alle"

Een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een drone ontworpen die klapwiekt als een vogel. Zo zal het toestel bijvoorbeeld gemakkelijk aan een lage snelheid door een ingestort huis kunnen zweven.

Mannen die het Y-chromosoom uit hun bloedcellen verliezen, lijden vaker aan kanker en sterven vroeger dan gemiddeld.

Erfelijkheid is voor autisme minder belangrijk dan gedacht. Factoren tijdens en voor de zwangerschap kunnen ervoor zorgen dat de aandoening zich al dan niet ontwikkelt.

De drie operationele Amerikaanse Marsverkenners die momenteel in een baan rond de rode planeet draaien, hebben zondagavond de scheervlucht van komeet C/2013 A1 Siding Spring probleemloos overleefd.

Kinderen van moeders in gebieden met veel luchtvervuiling presteren slechter op een longtest.

Een op de drie Vlaamse huisartsen is een risicodrinker. Helaas zijn weinigen geneigd om hulp te zoeken bij verslavingsproblemen. Dat blijkt uit een enquête bij ruim zeshonderd huisartsen.

Een baarsachtige vervoegt als eerste vis het lijstje met dieren die speelgedrag vertonen.

Een hoge dosis cannabis heeft juist een negatief effect op ons creatieve denkvermogen.

Een verstoorde biologische klok verandert de samenstelling van je darmbacteriën en verhoogt het risico op obesitas.

Er verspreiden zich allerlei mythen met betrekking tot het internetgebruik. Wat is daarvan waar en wat is pure onzin?

Met de Hubble-ruimtetelescoop zijn drie kleine hemellichamen ontdekt waar de Amerikaanse ruimtesonde New Horizons na zijn bezoek aan Pluto, in juli 2015, naartoe zou kunnen vliegen.

Een lamp die werkt als een beeldbuis is nog energie-efficiënter dan een LED.

Uit waarnemingen met radiotelescopen blijkt dat onze naaste galactische buren verstoken zijn van gas waaruit nieuwe sterren kunnen ontstaan. De vermoedelijke dief is bekend: dat is onze Melkweg.

Wetenschappers konden het brein van muizen opnieuw plastisch maken. Dat schept hoop voor mensen die breinschade opliepen.

Vooral de hoge dosering van cafeïne is riskant, zo stelt het overzichtsonderzoek van de gezondheidsorganisatie.

In het Westen slaat de ongerustheid toe, nu er in de VS en Spanje ebola-besmettingen plaatsvonden. Zijn de rijke westerse landen met hun superieure gezondheidszorg voldoende voorbereid op een uitbraak van het virus?

Deze week ging ‘Welp’, de eerste langspeelfilm van Jonas Govaerts, in première. Voor enkele opnames werd een cameradrone gebruikt. Eos was er bij en sprak met de 'bemanningsleden'.

In UZ Leuven zijn artsen erin geslaagd om bij een baby van één jaar een nieuwe hartklep in te brengen via een katheter. Omdat op die leeftijd de aders nog te klein zijn voor het transport van de hartklep naar het hart, hebben de artsen een andere toegangsweg moeten gebruiken: de lever.

Tot nu toe werd altijd gedacht dat het maanvulkanisme een miljard jaar geleden uitdoofde, maar de Amerikaanse Lunar Reconnaissance Orbiter ontdekte zeventig kleine lavastromen die tussen de achttien à vijftig miljoen jaar oud zijn - geologisch gesproken extreem jong.

De gevolgen van psychologische mishandeling bij kinderen moeten niet onderdoen voor de gevolgen van seksueel of fysiek misbruik.

Agressieve ratten die het hormoon oxytocine kregen toegediend, stopten met vechten en gingen zich sociaal gedragen.

Griekse onderzoekers ontdekten dat de beenderen in de graftombe van Vergina toebehoren aan de Macedonische koning Philippus II (382-336 v. Chr.), vader van Alexander de Grote.

Het is wetenschappers gelukt om een Zweedse patiënt ‘gevoel’ te geven in zijn prothese.

Amerikaanse onderzoekers hebben de geschiedenis van de viool onderzocht, en specifiek de evolutie van de vorm van het instrument.