Artikels in "Alle"

Belgische wetenschappers vinden een nieuwe manier om kanker de das om te doen.

Via kegelvormige haartjes op zijn blaadjes neemt de bloem Lychnis sieboldii water op voor droge periodes. Die bevinding kan van pas komen in regio’s met veel droogtes.

Ook in wetenschapsland slaan ze vandaag enkele aprilvissen aan de haak. De leukste op een rij.

België is pas het twintigste land in de Europese Unie dat het gebruik van drones wettelijk op papier heeft staan.

Koolstofrijk komeetstof is vermoedelijk de oorzaak van de zeer geringe reflectiviteit van het Mercuriusoppervlak - de planeet weerkaatst maar een paar procent van het opvallende zonlicht.

Voor elke 100 meisjes worden er wereldwijd 107 jongens geboren. Meisjes en jongens starten in gelijke aantallen, maar bij zwangerschap van een meisje is het risico op een miskraam groter.

Mensen met vliegangst hebben na de afgelopen dagen meer angst dan ooit om op een vliegtuig te stappen. Hoe komt het dat we een angststoornis kunnen ontwikkelen voor iets dat geen grote levensbedreiging vormt?

Wetenschappers hebben een manier ontdekt om, met behulp van een virus dat voorkomt op tabaksbladeren, water tot drie keer sneller te koken.

Wereldwijd nemen landplanten vier miljard ton meer koolstof op dan in 2003.

Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat onze aantrekking tot een bepaald gerecht gelinkt is aan de positieve relatie met de persoon die het gerecht voor de eerste keer voor ons bereidde.

Mannen die veel pesticiden binnenkrijgen, produceren minder sperma en een hoger percentage afwijkende zaadcellen.

ANP

Wie in de buurt woont van megastallen en boerderijen met veel kippen, varkens en koeien, heeft vaker gezondheidsklachten.

Seksuele selectie zoals bij de pauw, waar het mannetje imponeert met een bont verenkleed, is veeleer uitzondering.

Blootstelling aan luchtvervuiling tijdens de zwangerschap vermindert mogelijk de intelligentie van de baby en verhoogt het risico op ADHD.

De Abelprijs, de 'Nobelprijs' voor de wiskunde, gaat dit jaar naar de Amerikaanse wiskundige John Nash Jr. en de Canadees Louis Nirenberg.

Een speciaal meetinstrument aan boord van de Marswagen deed die bijzondere ontdekking

Groenten die vlak bij een drukke weg of op een verontreinigde bodem geteeld worden, bevatten vaak te veel zware metalen. Hoe maak je eigen kweek gezond?

Als we een woord zien dat we kennen, dan schiet een breingebied genaamd visual word form area (‘visuele woordvormingsgebied’) in actie. Dat geldt ook als we een onbestaand nonsenswoord aanleren, zo blijkt.

Door het slinkende poolijs zoeken hongerige ijsberen hun toevlucht tot eieren, ontdekten Nederlandse biologen. Maar dat beïnvloedt de vogelpopulatie in het noordpoolgebied.

Radicale moslims blijken in de gevangenis nauwelijks invloed te hebben op andere gevangenen. Zet je ze bij elkaar in een aparte afdeling, dan dreigen ze echter verder te radicaliseren.

Dankzij inktvissen kunnen soldaten ook onzichtbaar worden voor infraroodcamera’s.

Kinderen die op de speelplaats veel ultrafijn stof inademen, hebben een hogere bloeddruk, meldt een Belgische studie.

Historica Sophie De Schaepdrijver wint dit jaar de Davidsfonds Geschiedenisprijs. Ze werd door een jury van academici, journalisten en vertegenwoordigers geselecteerd voor haar aandacht voor WOI.

Marleen Finoulst

Een nieuwe Braziliaanse studie volgde baby's vanaf hun geboorte tot aan de leeftijd van 30 jaar. De kinderen die minstens één jaar borstvoeding hadden gekregen, hadden een hoger IQ en waren rijker.