Artikels in "Alle"

Voel je je gelukkig? Het gebeurt allemaal in de precuneus of voorwig, een onderdeel van de grote hersenen. Dat blijkt uit onderzoek van Kyoto University.

Deze week, op 26 november, vierden de Amerikanen Thanksgiving. Niet iedereen vindt dat een feest.

In de afgelopen honderd jaar hebben Einsteins ideeën onze wereld onomkeerbaar veranderd. Het is bijna onvoorstelbaar dat één enkele mens alleen door na te denken zoveel impact kan hebben.

Volgende week barst in Parijs het klimaatdebat weer volop los. Nog zo vaak weerklinkt het woord 'maar' in die discussie. Want is het wel zo erg als wetenschappers beweren?

Federaal minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) laat onderzoeken in welke mate fabrikanten zich bezondigen aan ‘geplande veroudering’, producten zo ontwerpen dat ze na een bepaalde tijd stuk gaan.

Uit de resultaten blijkt bijvoorbeeld dat mannen 93 procent meer pizza eten als ze dat samen met een vrouw doen.

Onze thuisplaneet zou wel eens dunne 'haren' van donkere materie kunnen hebben, die miljoenen kilometers lang zijn.

Gen helpt onnodige chirurgische ingrepen voorkomen bij mannen met prostaatkanker.

Wie meer dan één taal spreekt, herstelt beter van een beroerte dan wie er maar eentje kent.

In amper 800 jaar tijd paste het jakoetpaard zich aan een temperatuur van -70°C aan. Deense onderzoekers hebben achterhaald hoe het Sibersche dier dat voor elkaar kreeg.

Natuurpunt vzw wist de meeste deelnemers voor het Eos-examen te mobiliseren en wint zo een advertentiebudget van 20.000 euro in Eos.

Met die award bekroont onze redactie de meest beloftevolle jonge onderzoeker van het jaar.

Astronomen hebben ontdekt dat een jonge planeet op 450 lichtjaar van de aarde nog bezig is met materie uit zijn omgeving aan te trekken.

Ze verenigen zich om hun bezorgdheid uit te drukken over de klimaatproblematiek. 'Klimaatverandering vindt plaats en nu is het moment om er iets aan te doen.'

Amerikaanse wetenschappers vroegen zich af hoe de vogels het ervan af zouden brengen als ze hun medische beelden voorschotelden. Lang niet slecht, zo blijkt uit een studie in PLOS ONE.

Wetenschappers zijn erin geslaagd stemband weefsel te maken uit het strottenhoofd van een dode hond.

Chris Millington

De horror en de schaal van wat vorig weekend in Parijs gebeurde, is ongezien. Maar net zoals voor andere wereldsteden is terrorisme voor de Franse hoofdstad niet nieuw.

Chemicus Ben Feringa bouwt motoren en machines op nanoschaal. Die kunnen ooit dienstdoen als bijvoorbeeld hypernauwkeurige medicijnen of zelfhelende materialen.

Bijna 1 op 7 kinderen in ons land kampt met overgewicht. We vroegen aan gezondheids- en voedingsexpert Jaap Seidell wat we daaraan kunnen doen.

Dat terrorisme van alle tijden is, blijkt uit het verhaal van Antwerpenaar Edward Joris. In de zomer van 1905 pleegde hij in Constantinopel een aanslag op de Ottomaanse sultan.

Aardse verstoring, zoals bewolking, zou valse variaties in het licht van de ster hebben veroorzaakt. Die variaties schreven onderzoekers ten onrechte toe aan een schommelbeweging.

Gentherapie kan muizen met mucoviscidose genezen. Nu de mensen nog.

Met deze elektronische bril hoeven kinderen met een lui oog hun goede oog nooit meer af te plakken.

Welke factoren leiden ertoe dat iemand voor terrorisme kiest? Dat probeert psychologe Anne Speckhard uit te zoeken met veldwerk en empirische gegevens.