Artikels in "Alle"

De eerste uitgebreide resultaten van de komeetlanding van eind vorig jaar zijn deze week gepubliceerd in Science.

Archeologisch onderzoek wijst erop dat de mensachtige Australopithecus africanus al in staat was om werktuigen te hanteren, duizenden jaren vóór de Homo habilis.

Onderzoekers ontwikkelden een stof die menselijke cellen beschermt tegen de gevolgen van radioactieve straling, zelfs wanneer ze pas na drie dagen wordt toegediend.

Het volledig bewaarde skelet is een cruciaal element in de discussie rond de uittocht van de moderne mens uit Afrika.

Een nieuwe behandelmethode verlicht de symptomen van endometriose bij muizen, zonder dat ze onvruchtbaar worden.

Eind februari vertrekt de vederlichte Solar Impulse 2 op wereldreis. In twaalf etappes zal het toestel, dat volledig vliegt op zonne-energie rond de wereld vliegen.

Ook met een relatief eenvoudige consumentencamera kan je snel, gemakkelijk en voor een tiende van de prijs microfoto’s genereren, zo bewezen Belgische wetenschappers.

De ware aard van de mysterieuze radioflitsen is nog niet opgehelderd, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren.

De stad Gent wil als eerste in Vlaanderen een natuurbegraafplaats inrichten. Wat is er zo bijzonder aan een laatste rustplaats tussen het groen?

Wetenschappers maakten de naar eigen zeggen meest objectieve ranking van de beste films aller tijden op basis van het aantal referenties naar die film.

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) is op zoek naar vrijwilligers die 'op onweer jagen'.

Schizofrenie, bipolaire stoornis, depressie en ADHD delen bepaalde genetische afwijkingen die het immuunsysteem beïnvloeden.

IJskappen en gletsjers bevatten koolstofvoorraden die als gevolg van de klimaatverandering met een hogere snelheid in zee terecht komen.

In museumcollecties wachten nog onbestudeerde soorten op ontdekking.

Sluit je aan bij een wandelgroep. Dat is een van de beste en makkelijkste manieren om je gezondheid te verbeteren.

Het opsporen van het humaan papillomavirus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, is effectiever dan in de uitstrijkjes op zoek gaan naar voorlopers van kankercellen.

Antwerpse onderzoekers ontdekten waarom lithiumbatterijen bij veelvuldig op- en afladen hun spanning verliezen.

De Amerikaanse ruimtesonde Dawn heeft de eerste redelijk gedetailleerde foto's gemaakt van zijn volgende reisdoel: de dwergplaneet Ceres, het grootste hemellichaam in de planetoïdengordel.

De Beagle-2 liftte mee met de Europese ruimtesonde Mars Express en moest op 25 december 2003 een zachte landing op Mars maken. Maar na de geplande touchdown liet hij niets meer zich horen.

Marleen Finoulst

'Tegen 2050 zou iedereen onder de 80 jaar moeten kunnen genezen van kanker'. Die gewaagde voorspelling komt van onderzoekers van het University College London. Hoe realistisch is die toekomstvisie?

Indiase ganzen volgen het reliëf in het landschap tijdens hun jaarlijkse trek.

Deze 24 grafieken tonen de enorme impact van menselijke activiteit op onze planeet. Vanaf 1950 gaat het heel hard.

Na jaren rondzwemmen keren zeeschildpadden steevast terug naar hun geboortestrand om er te nestelen. Daarom memoriseren ze als babyschildpadje de magnetische vingerafdruk van hun heimat.

Het ongeveer vijfhonderd meter grote object passeert op 26 januari op 1,2 miljoen kilometer – ongeveer driemaal de afstand aarde-maan.