Artikels in "Alle"

De foto’s zijn detailrijker dan eerdere opnamen, maar geven geen duidelijkheid over de aard van de vlekken op het oppervlak van de dwergplaneet.

Mogelijk kroont AA Gent zich vanavond tot landskampioen. Dat het zo lang duurde is opmerkelijk, want onze vaderlandse voetbalgeschiedenis begon in Gent.

De darmbacteriën van de reuzenpanda kunnen bamboe niet goed verteren.

Terwijl mama’s hun kroost op een kinderlijke manier toespreken om de emotionele band te versterken, zorgen vaders voor de overgang naar de echte, volwassen wereld van taal.

Marleen Finoulst

Het plotse overlijden van voetballers Gregory Mertens en Tim Nicot na een hartstilstand wakkert de discussie over preventieve hartscreenings bij topsporters weer aan. Maar zo'n medisch onderzoek kan ook schadelijk zijn.

In zijn vroege jaren bevatte de planeet Mars veel grondwater dat regelmatig aan het oppervlak kwam.

Een Amerikaanse uitvinder lijkt erin geslaagd om het zwevende skateboard uit Back to the Future na te bouwen. En er zijn wel meer gadgets en ontwikkelingen uit de sciencefictionwereld die waarheid worden.

Ook wie (nog) geen symptomen heeft van alzheimer heeft vaak al schade in de hersenen. Dat is vooral zo bij hoogopgeleiden, zo blijkt uit een grootschalige internationale studie.

Chemische stoffen die onze hormonen verstoren zitten in honderden alledaagse producten. In plastic verpakkingen, cosmetica en conservenblikken. In speelgoed, meubels en zelfs in de rekeningen die we in de winkel krijgen. Eos zocht uit hoe gevaarlijk dat is.

Medicijnen zijn te duur, meent Julien Brabants van farmareus GlaxoSmithKline België. Hoe komt dat en hoeveel mogen ze dan wel kosten?

Deze week is het precies 75 jaar geleden dat de eerste gevangenen aankwamen in Auschwitz.

Voor haar promotieonderzoek ondervroeg Sara Pabian (Universiteit Antwerpen) 2.000 Vlaamse jongeren tussen 10 en 17 jaar over cyberpesten. We vroegen om tekst en uitleg.

De unieke dynamiek van het internet maakt het pestkoppen bijzonder makkelijk om anderen aan te vallen, te intimideren en te kwetsen. We duiken in het hoofd van de internettrol en gaan in het verweer.

Denkt u bij een berg ook aan een min of meer piramidevormige rotsmassa? Dan hebt u het mis, althans in twee derde van de gevallen.

Informatie die met een vreemd accent wordt uitgesproken, is moeilijker te onthouden.

Waarom komt er in ons heelal (vrijwel) uitsluitend 'gewone' materie voor en geen antimaterie? De ontdekking van een 'linskhandig' magneetveld in het heelal vormt mogelijk een aanzet tot de oplossing.

Op 11 mei overleed Jef Geeraerts (1930). Zijn roman Black Venus deed in 1968 veel stof opwaaien. Sommigen zagen het werk als racistisch of pornografisch. Vooral de Katholieke Kerk deed er alles aan opdat gelovigen het boek niet zouden lezen.

Een deel van 33rd Street tussen 1st en 2nd Avenue in Manhattan draagt vanaf nu de naam van pater Damiaan, de Vlaamse missionaris uit Tremelo die zijn leven wijdde aan het verzorgen van melaatsen op Hawai.

De lichaamstemperatuur van de koningsvis (Lampris guttatus) is constant hoger dan die van het water waarin hij zwemt.

Spinnen besproeien met water dat grafeen bevat, is genoeg om hun web sterker te maken.

Steeds meer jongeren doen aan 'bingedrinken’, met potentieel kwalijke gevolgen - vooral voor meisjes.

Gisteren waren deze wolken te zien. Heeft u zich ooit afgevraagd hoe ze ontstaan? Onze weerman Tom Elegeert legt het uit.

Wat is er beter om het gewenste gedrag te bekomen: de wortel of de stok? Het recentste wetenschappelijk experiment komt uit bij de laatste optie.

Wie ‘s nachts niet in het donker slaapt, loopt het risico dik en ziek te worden. Want kunstlicht verlaagt ons energieverbuik, zo blijkt uit een studie bij muizen.