Multimedia

Video

Komend weekend is vogeltelweekend. Het opzet is eenvoudig: installeer je voor het raam en noteer een half uur lang welke vogels je in je tuin ziet.

Video

De Amerikaanse biologe Maren Hunsberger legt in haar videoblog uit waarom eenden blijven drijven.

Video

Wat je doet en denkt heeft invloed op je gezondheid. Maar eigenlijk weten we nog maar weinig van de wisselwerking tussen psychologie en geneeskunde.

Video

Chinese wetenschappers leerden de apen om hun gezicht te herkennen in een spiegel.

Video

Zo kunnen ze heel nauwkeurig onderzoeken welke rol de positie van een onderdeel vervult in het functioneren van de cel.

Video

Bonte kraaien zijn in staat om analogieën te maken tussen geometrische figuren met dezelfde vorm of kleur.

Video

Wetenschappers filmen vis op 8145 meter diepte.

Video

Het ziet er steeds meer naar uit dat onze antibiotica op een dag niet langer zullen volstaan om bacteriële infecties te behandelen. Wetenschappers zijn daarom hard op zoek naar potentiële opvolgers.

Video

Bacteriën kunnen misschien ooit ingezet worden tegen aandoeningen zoals diabetes, darmkanker, reuma en multipele sclerose.

Video

Wij leven in een maatschappij waarin alles extreem proper, bijna steriel moet zijn. Mogelijk is dat de oorzaak van het stijgend aantal auto-immuunziekten en allergieën.

Video

'Als bacteriën resistent worden, keren we terug naar het tijdperk van voor de ontdekking van antibiotica, en zullen we mensen zien sterven aan vrij banale infecties, zoals een longontsteking.'

Video

Ondanks de erkende behoefte aan nieuwe antibiotica, zijn er de afgelopen dertig jaar slechts twee nieuwe klassen van antibiotica op de markt.

Video

Wetenschappers bestuderen te vaak ziektes die goed in de markt liggen, omdat je dan makkelijk scoort in publicaties.

Video

Nooit ging er meer geld rond in de farmaceutische industrie, maar tegelijk werden nog nooit zo weinig nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld.

Video

Wim Vanhaverbeke (buitengewoon hoogleraar innovatiemanagement en -strategie UHasselt) geeft een lezing over de waarde van open innovatie en de rol van patenten.

Video

De hoogtepunten van de landing, inclusief het moment suprême.

Video

Wetenschappers zijn erin geslaagd mensen te laten geloven dat er iemand achter hen staat terwijl dat helemaal niet zo is.

Video

Op beelden die Franse wetenschappers maakten met cameravallen is te zien hoe chimpansees ’s nachts maïsvelden plunderen.

Video

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft een animatievideo online gezet van de landing op komeet 67P/Churyumov–Gerasimenko.

Video

Een onbemande Antares-raket is dinsdagavond geëxplodeerd, enkele seconden na de lancering. Het toestel zat vol voorraden voor het internationale ruimtestation ISS.

Video

Amper één dag nadat ze uit hun ei zijn gekropen, hebben vogels al een primitieve vorm van vliegen onder de knie.

Video

Waarom zakt de hoornratelslang niet weg in het mulle zand?

Video

Muurschilderingen op het Indonesische eiland Sulawesi dateren uit dezelfde periode als de oudste Europese grotschilderingen.

Audio

Wiskundige Dirk Huylebrouck legt ons een vraagstuk voor.