Jolien Storme
Jolien Storme (1990) studeerde af in 2012 als apotheker in de geneesmiddelenontwikkeling aan de Universiteit Gent. Vervolgens startte zij er een doctoraat aan het Laboratorium voor Toxicologie. Haar onderzoek situeert zich in de wereld van de fundamentele celbiologie. De focus ligt op de ontwikkeling van een cellulaire test voor de evaluatie van de activiteit van potentieel nieuwe geneesmiddelen en de screening op synthetische drugs. Eind 2018 legt zij haar doctoraatsonderzoek af. Ze draagt de UGent leuze “Durf Denken!” hoog in het vaandel en is begaan met alles wat met wetenschapscommunicatie te maken heeft. Ze geeft graag les aan haar studenten en zou liefst alle wetenschappelijke bevindingen zo goed mogelijk vertaald zien naar het brede publiek.
Meest behandelde onderwerpen:
Hoe krijg je iets complex als immunotherapie uitgelegd aan patiënten?
Professor Tessa Kerre, hematologe aan het Universitair Ziekenhuis Gent, ontwikkelde Immuno-T om uit te leggen aan haar patiënten, hun familie en vrienden hoe we het immuunsysteem kunnen inzetten in de strijd tegen kanker door middel van immunotherapie.
Waarom hebben medicijnen bijwerkingen?
Scheikundigen sleutelen jaren aan de structuur van een geneesmiddelmolecule zodat dit zeer specifiek inwerkt. Toch is een pil zonder bijwerkingen bijna onvermijdbaar.