Sarah Ahannach
Sarah Ahannach, microbioloog en postdoctoraal onderzoeker, doet onderzoek naar het vrouwelijke microbioom en de toepassing ervan in de gezondheidszorg en is daarnaast ook forensisch onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Zo heeft ze mee Isala (https://isala.be) opgezet, het grote burgeronderzoek naar vrouwelijke gezondheid dat ze nu coördineert. Daarnaast is Sarah betrokken bij projecten om de diversiteit en inclusie in de wetenschapswereld te bevorderen. Multidisciplinaire samenwerkingen om de gendergegevenskloof te dichten geven haar energie.
Meest behandelde onderwerpen:
Deze bacterie beschermt je vagina tegen schimmelinfecties en de tamponziekte
Een van de meest bekende en meest voorkomende melkzuurbacteriën in de vagina is Lactobacillus crispatus. Wat doet die bacterie eigenlijk in je vagina? Onderzoeker Sarah Ahannach legt het uit.
Waarom wij niet houden van schaamlippen en schaamhaar
Woorden als ‘schaamlippen’ en ‘schaamhaar’ bevestigen dat er vandaag nog steeds een taboe rond vrouwelijke genitaliën heerst. Sociologe Nina Van Eekert en microbiologe Sarah Ahannach (UAntwerpen) vinden het hoog tijd dat dit taboe doorbroken wordt.
De Hunger Games naar vaginale gezondheid
Wat doet periodiek vasten met het vaginale microbioom? Blogger en doctoraatsonderzoeker Toegepaste Microbiologie Sarah Ahannach over de invloed van de ramadan en intermittent fasting op de micro-organismen in de vagina.
Hoe jouw vagina de wetenschap vooruit kan helpen
Over de vaginale gezondheid is nog bizar weinig bekend. Nochtans spelen miljoenen bacteriën in de vagina een cruciale rol in onze gezondheid. Doctoraatsonderzoekster Sarah Ahannach is betrokken bij het Isala project, een uniek citizenscienceproject van de Universiteit Antwerpen dat het vrouwelijke microbioom beter wil begrijpen.