Charlotte Goeyers
Meest behandelde onderwerpen:
Klein wiertje, grote invloed op het klimaat
Haal eens even diep adem. Ongeveer twintig procent van de zuurstof die zich nu in jouw longen bevindt werd gemaakt door kiezelwieren, ééncellige algen die ondanks hun minuscule grootte een sleutelrol spelen in het functioneren van de planeet. Ook in het klimaatonderzoek zijn kiezelwieren niet meer weg te denken. Maar wat weet jij eigenlijk over deze belangrijke zuurstoffabriekjes?
Achter deze nieuwe kiezelwiersoort schuilt een feministisch verhaal
Vrouwen werden actief uitgesloten van poolonderzoek. Toch is het enkele vrouwen gelukt om er een waardevolle bijdrage aan te leveren. Charlotte Goeyers vernoemde twee nieuw ontdekte kiezelwiersoorten naar hen. In deze blog vertelt ze hun verhaal.
Infectieziektes op het spoor
Door wekelijks bij deelnemers te polsen naar symptomen kunnen wetenschappers de verspreiding van infectieziektes in kaart brengen.
Mezensterfte baart vogelliefhebbers zorgen
Ieder broedseizoen melden vogelliefhebbers dode kool- en pimpelmezenkuikens die ze terugvinden in hun tuinen. Dit jaar is de sterfte zorgwekkend hoger dan andere jaren met meer dan 4.500 meldingen, ‘mogelijk door het verhoogd gebruik van insecticiden tegen de buxusmot’.
Tesla-accu: aanwinst of kat in een zak?
Noshin Omar van de VUB nuanceert het grote enthousiasme rond de Tesla Powerwall, die eind deze zomer op de markt komt.
Relativiteitstheorie Einstein viert 100ste verjaardag
De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat de theorie een van de meest geniale en elegante beschrijvingen is die de natuurkunde ooit heeft gekend.
Langverwachte Belgische dronewetgeving ligt klaar
België is pas het twintigste land in de Europese Unie dat het gebruik van drones wettelijk op papier heeft staan.