Dieter De Cleene
Dieter De Cleene schrijft vooral over milieu, landbouw en voeding.
Meest behandelde onderwerpen:
Duurdere medicijnen geven ernstigere bijwerkingen
Het ‘nocebo-effect’ zorgt ervoor dat we meer last hebben van bijwerkingen als een geneesmiddel duur is, zelfs als er geen werkzame stof in zit.
Verspillen we echt een kilogram voedsel per dag?
Belgen verspillen jaarlijks 345 kilogram voedsel, grofweg een kilo per dag, meldden verschillende media. Dat klopt (gelukkig) niet.
PhD Cup voor onderzoek naar grafeen
Fysicus Ben Van Duppen wint de PhD Cup én de publieksprijs, voor fundamenteel onderzoek naar grafeen, dat op termijn onze smartphones sneller en zuiniger kan maken.
Tropisch bos stoot meer koolstof uit dan het opneemt
Door boskap en bosdegradatie gaat meer koolstof verloren dan groeiende bomen opnemen.
Baat het niet, het schaadt wel
Dat de Europese Wetenschapsacademies oproepen om homeopathie niet langer een voorkeursbehandeling te geven is een goede zaak. Geloof in pseudowetenschap is minder onschuldig dan het misschien lijkt.
Als een koekjesverkoper weet wat gezond is
De voedingssector serveert de nieuwe voedingsdriehoek af, omdat ze begaan is met wetenschappelijke correctheid en onze gezondheid. Laat u geen onzin inlepelen.
De nieuwe voedingsdriehoek
Hij is er: de vernieuwde voedingsdriehoek. Op zijn kop gezet, door elkaar geschud en verduurzaamd. Het jongste model, in Eos gewikt en gewogen.
Straling! Kanker! Onzin!
Een nieuwe waarschuwing voor de schadelijke gevolgen van gsm-straling ruikt naar onterechte bangmakerij.
Hoe snel lekt het dak van de wereld?
Zelfs als we de opwarming van de aarde tot 1,5 graden Celsius weten te beperken, zullen de gletsjers in de Himalaya met ruim een derde slinken.