Frans Steenhoudt
Frans Steenhoudt is freelance medewerker van Eos.
Meest behandelde onderwerpen:
Wetenschappers stellen geologisch erfgoed van de Lage Landen veilig
Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en KU Leuven (KUL) zijn begonnen met het bemonsteren van de groeve van Hallembaye, aan de Belgische zijde van de Maas. Met hun actie willen ze de kalksteen en vuursteen in de groeve voor het nageslacht bewaren en de stalen toegankelijk maken voor de wetenschap.
'Grenslijn tussen chimpansees en mensen is puur artificieel'
Frans de Waal geeft op 29 mei een lezing in Brussel over zijn laatste boek Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? We legden hem de titelvraag van zijn boek nu al voor.
Atomische kruimels geven archeologen inzicht in het leven van onze verre voorouders
De omgeving waarin mensen uit de oudheid leefden en opgroeiden, laat chemische kruimels achter in hun beenderen. Dankzij die ‘markers’ krijgen we massa’s nieuwe informatie over het dieet, de leefomgeving én de mobiliteit van onze verre voorouders.
Soortentellingen die beroep doen op bevolking zijn soms heel onnauwkeurig
Tellingen, onder de noemer 'citizen science', leiden tot een grotere betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek, maar het systeem heeft ook nadelen.
Brusselse bijen sporen mee luchtvervuiling op
Een proefproject in het Canadese Vancouver, waarbij aan de hand de chemische en isotopische analyse van honing luchtvervuiling en de bronnen van die luchtvervuiling worden opgespoord, vindt navolging in Brussel, Parijs en Grenoble.