Het platform "The Pelvic Floor" heeft als doel het taboe rond bekkenbodemproblemen te doorbreken door jonge vrouwen erover te informeren.
Vind jij dat je onvoldoende kennis hebt over je bekkenbodem? Heb je jezelf ooit al wijsgemaakt dat de klachten die je hebt in jouw intieme regio gewoon horen bij het vrouw zijn? Je bent niet alleen! Uit studies blijkt dat wel meer dan 90% van de jonge vrouwen vinden dat ze onvoldoende geïnformeerd zijn over bekkenbodemproblematieken. Met deze reden lanceerde het team van Women’s Pelvic Health Antwerp een online platform om alle vrouwen te voorzien van correcte informatie.
Dr. Hedwig Neels, onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen, rapporteerde tijdens haar doctoraatsstudie opmerkelijke cijfers. Jonge vrouwen gaven zichzelf een score van 2,5 op 10 omtrent hun kennis over de bekkenbodem en bekkenbodem-gerelateerde problemen terwijl 93% van de vrouwen meer informatie wenste. Bovendien geloofden jonge vrouwen dat bekkenbodemproblemen na een zwangerschap normaal zijn. Het is waar dat 50% van de zwangere vrouwen soms urine verliest en dat bij een derde het urineverlies aanwezig blijft na de bevalling. Maar is dit niet normaal? Dr. Neels verzekert ons van niet.
'Bekkenbodemproblemen zijn nooit echt normaal' Dr. Hedwig Neels
De moeilijkste opdracht om correcte informatie tot bij jonge vrouwen en moeders te brengen is het doorbreken van het taboe dat nog heerst omtrent bekkenbodemproblemen. Vele vrouwen zijn nog steeds beschaamd over deze problematiek en spreken er niet graag over, zelfs niet met een goede vriendin. Het team van Women’s Pelvic Health Antwerp vond dat het hoog tijd was om een einde te maken aan het tijdperk van ongeïnformeerde vrouwen en mama’s omtrent hun bekkenbodem.
'We willen het taboe stijlvol doorbreken met goede en eerlijke inzichten' Dr. Hedwig Neels
Omdat informatie over de bekkenbodem niet altijd even toegankelijk is creëerde het team een warm platform waar vrouwen terecht kunnen voor informatie en vragen. Het platform “The Pelvic Floor” verleent eerlijke en toegankelijke informatie aan alle vrouwen omtrent de meest voorkomende problemen m.b.t. urineverlies, stoelgangsproblemen, pelvic organ prolapse, seksuele problemen, vaginale flatulentie en pijn. Neem snel een kijkje op de website en verdiep je in de interessante blogs, links en getuigenissen van Dr. Neels en vele andere vrouwen. Want weet dat je niet alleen bent.