Hannelore Prinsen
Hannelore Prinsen zit in het zesde jaar wiskunde-wetenschappen. Ze blogt over wetenschap op en naast de schoolbanken.
Meest behandelde onderwerpen:
Iedereen dol op Harry Potter
Waarom is deze mijlpaal in young adult-fictie meer dan twintig jaar na datum nog steeds zo populair?
Studeren in tijden van corona
Vorige maand begon ook aan de Universiteit Antwerpen het nieuwe academiejaar. Daar ging een hoop voorbereidend werk aan vooraf, weet Els Prinsen, professor en voorzitter van de Onderwijscommissie Biologie aan de UAntwerpen. Welke impact heeft de coronacrisis vandaag op het universiteitsleven?
Stokventjesberen en piemels zijn goed voor het geheugen
Sommige mensen hebben een echt talent voor vertellen. Humor speelt daarbij een belangrijke rol: als iets grappig verteld wordt, kan je het makkelijker onthouden.
Hond leert 'praten' met hulp van logopedist en wordt YouTube-hit
Enkele maanden geleden ontdekte ik door stom toeval een filmpje op YouTube. Via dat filmpje leerde ik Stella kennen, een hond die met de steun van haar baasje Christina Hunger onze taal leert gebruiken om zichzelf uit te drukken. Ondertussen volg ik hun vorderingen op het Instagram-account @hunger4words.
‘Computers kunnen leerkrachten nooit vervangen’
Na een lange periode van zelfstudie, weet blogger Hannelore Prinsen zeker dat een computer nooit de nieuwe leerkracht zal worden.
Het mysterie van de spinnende kat
Op een avond lag ik met mijn moeder naar de kat te kijken, die spinnend in de zon lag te soezen. 'Wist je', zei ze, 'dat men er nog steeds niet uit is hoe katten dat geluid maken? Zelfs in een autopsie konden ze er niet achter komen'.
Mijn zoektocht naar de oorsprong van racisme
Blogger Hannelore Prinsen is lang blind geweest voor het racisme waarmee veel mensen te maken krijgen. In navolging van #EducateYourself verdiepte ze zich in de oorsprong ervan, maar dat is nog lang niet genoeg.
Het puntje van de tong
Ik heb al eerder vermeld dat ik een talenfanatiekeling ben. Tijdens de lockdown heb ik mijn Italiaans dan ook wat opgefrist. En er viel me iets merkwaardigs op: naarmate mijn woordenschat zich uitbreidde, gingen Nederlandse en Engelse woorden verloren.
Het huismussyndroom
Ik tel de dagen tot ik mijn vrienden en familie weer kan omhelzen. In de tussentijd heb ik steeds meer moeite met mezelf van mijn bed de bank op te sleuren, en vervolgens van de bank naar mijn bureau.