Inge Taucher
Meest behandelde onderwerpen:
Genen op kindermaat
Met Billie en zijn genen slagen Stefaan Boonen en Melvin er wonderwel in om complexe materie aan jonge lezers over te brengen.
Is een jonge geweldpleger verloren voor de maatschappij?
Een jongeman die schijnbaar voor het plezier schoppen uitdeelde aan een weerloze man, is volgens gerechtspsychiater Hans Hellebuyck niet meer te redden. 'Zijn gebrek aan empathie is aangeboren. Levenslang opsluiten is de enige oplossing', zegt hij in de krant . Heeft hij gelijk?
Word je creatiever of gelukkiger van reizen?
Van reizen word je een beter mens. Daarover zijn velen het eens, ook wetenschappers. Toch is niet iedereen erbij gebaat en zijn lange, verre reizen altijd een risico. ‘Stop niet al je eieren in één mand.’
De jongen die werd gedwongen om een meisje te zijn
Na een mislukte besnijdenis moet Bruce door het leven als Brenda. Als 14-jarige ontdekt hij de waarheid en besluit hij om weer een mannelijke identiteit aan te nemen. Wat leerde de wetenschap uit deze case?
De man met de staaf door z’n hoofd
Een man die een ijzeren staaf dwars door zijn hoofd kreeg, overleeft het ongeval maar ontwikkelt een andere persoonlijkheid.
De echte ‘Rain Man’
Een man met fenomenale geheugenprestaties en een gigantische encyclopedische, historische en muzikale kennis. Op hem is de film Rain Man geïnspireerd.
Catherine Genovese: de vrouw achter het 'bystander effect’
Een jonge vrouw wordt vermoord voor de ogen van vele getuigen. Niemand grijpt in. Dit 'geval' vormt de basis voor de verklaring van het omstaandereffect.
Sneeuwkanonnen vreten stroom en drinkwater
In de zuidelijke Alpen wordt 70 tot 100 procent van de pistes met kunstsneeuw bedekt.
Hoe wordt iemand een terrorist?
Welke factoren leiden ertoe dat iemand voor terrorisme kiest? Dat probeert psychologe Anne Speckhard uit te zoeken met veldwerk en empirische gegevens.