Joren De Ryck
Joren De Ryck heeft Biochemie & Biotechnologie gestudeerd aan de Universiteit van Gent en heeft een passie ontwikkeld in plantenbiotechnologie. In 2019 is hij begonnen aan een doctoraat waarin hij de plantenziekte genaamd bruinrot op moleculair vlak bestudeert.
Meest behandelde onderwerpen:
Een bankoverval in een plantencel
Ralstonia, een kwaadaardige microbe die van veel plantensoorten een graantje wil meepikken, gebruikt een crew aan eiwitten om planten te overvallen. In mijn onderzoek ontmasker ik de functie van deze "misdadigers".
Planten versus bacteriën: een haat-liefdeverhouding
Bacteriën zijn kleine maar complexe organismen. Ze kunnen zoveel meer dan aanvankelijk gedacht. Eén van hun vele mogelijkheden is het aangaan van interacties met planten. Hoe gaan deze twee totaal verschillende levensvormen met elkaar om en hoe kunnen ze ons helpen in onze zoektocht naar een meer duurzame landbouw?
Waarom vallen de bladeren van de bomen?
Het is zover: het wordt snel donker, het is heel wat kouder, en overal liggen hoopjes gekleurde bladeren op de grond. Love it or hate it, één ding is zeker: de winter is op komst. En dat voelen de bomen ook aankomen. Maar hoe weten ze precies dat het tijd is om hun bladeren af te werpen? En waarom doen ze dat eigenlijk?