Liesbet De Wit
Liesbet De Wit (PhD) behaalde een doctoraat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie (2006). Tijdens haar academische loopbaan bouwde ze diepgaande onderzoeksexpertise op zowel binnen het klinische als het organisatorisch luik van de gezondheidszorg. In 2017 verliet ze de universiteit om dichter in de zorgpraktijk te staan. Zo was ze projectadviseur in de psychosociale commissie van Kom op tegen Kanker en coördinator van Hoogbloeier, een Vlaams expertisenetwerk en opleidingscentrum rond hoogbegaafdheid. Door deze aanstellingen groeide Liesbet als netwerker, lesgever, trainer en coach. Binnen Cebam factcheckt ze gezondheidsnieuws en biedt ze tijdelijk ondersteuning bij de rapportage van de Evidence-based cultuurmeting binnen cel Evaluatie.
Kan overmatig scrollen tot hersenschade (‘breinrot’) leiden?
Hersenscans van mensen die voortdurend scrollen, tonen veranderingen in hersenactiviteit. Maar of overmatig scrollen op je smartphone de hersenen aantast en breinrot veroorzaakt, is moeilijk te zeggen.
Slimme ringen, zoals de Oura ring, zijn toch niet zo slim
In De slimste mens ter wereld pronkte zangeres Emma Bale onlangs met een Oura ring. Die zou je stressgehalte, slaappatroon en fitheid kunnen meten en je leven zo in een gezonde richting sturen. Klopt dat wel?
Bij de meeste mensen veroorzaken gluten geen ontsteking in de darmen
'Gluten veroorzaken infecties in je darmen.' Dat beweerde voormalig premier Elio Di Rupo onlangs in Knack. Hoe zit dat?