Manu Sinjan
Meest behandelde onderwerpen:
Neuroloog Steven Laureys zet het belang van een goede nachtrust in de verf
Als er één onderwerp is waar iedereen over kan meepraten, dan is het wel slapen. Veel wetenschap komt daar meestal niet aan te pas, maar dat kan veranderen nu neuroloog Steven Laureys er een boek over heeft geschreven.
Familiebedrijf slaat zijn vleugels uit
42 jaar geleden begon Blommaert Aluminium als een lokale specialist in aluminiumconstructies voor de binnenscheepvaart, maar die omschrijving klopt al lang niet meer. Het familiebedrijf is al die tijd stelselmatig gegroeid, en bedrijfsleider Tom Blommaert heeft de blik stevig op de toekomst gericht.
Nog lang niet uitgepraat over seks
In Eindelijk weten wat seks is laat sociaalwetenschapper Linda Duits humor en wetenschap vrolijk met elkaar laat stoeien.
'Weer een stap dichter bij Diamond Valley'
Limburg en België hebben een nieuwe parel aan de hoogtechnologische kroon. Heyaru Engineering laat diamanten groeien in Lommel en heeft grootse plannen voor de toekomst. Oprichter Vikram Shah geeft tekst en uitleg.
En aan het eind zijn we dood
Vervelende titel? Het illustreert hoe ongemakkelijk we ons voelen bij gedachten aan de dood. Antropoloog Ernest Becker zag doodsangst als dé drijfveer voor het menselijk handelen. In Hoe de dood ons drijft houden drie jonge psychologen die controversiële theorie tegen het licht.
Snugger omgaan met schermen
Heel wat ouders zijn op zoek naar een houvast wat betreft het mediagebruik van hun kinderen, en aan die behoefte komt De Schermwijzer van Peter Nikken en Dian De Vries tegemoet.
Pleidooi tegen enthousiasme
De Nederlandse filosoof Coen Simon stoort zich aan het alomtegenwoordige enthousiasme in de samenleving en pleit voor het saaie, trage en zorgvuldige zoeken naar de waarheid.
Het DNA van samenlevingen
Samenwerking is een fundamentele eigenschap van de mens die in de sociale wetenschappen en in de media nog te weinig belicht wordt, betoogt Yale-professor Nicholas Christakis in Het goede in de mens.
Moeten we elke dag 7 contacten scoren om gelukkig te zijn?
De Antwerpse spoedarts en psychotherapeut Alain Mahjoub waarschuwt in zijn boek 'Jij bent, dus ik ben' voor de enorme impact van eenzaamheid in onze prestatiegerichte samenleving. Een mens heeft minstens 7 concrete contacten per dag nodig om zich goed te voelen, stelt hij. Klopt dat wel?