app
App legt je risico op kanker bloot
Samen met een bevriend informaticus ontwikkelde radiotherapeut-oncoloog Philippe Westerlinck (UZ Luik) de Cancer Risk Calculator. Deze gratis app moedigt je aan om proactieve gezondheidsbeslissingen te nemen om je risico op kanker te verkleinen.
Waar kijken Hubble en Webb op dit moment naar? Nieuwe app toont het live
NASA’s Space Telescope Live biedt nu rechtstreeks toegang tot actuele informatie over huidige, vroegere en komende waarnemingen van zowel Hubble als Webb.
Hoe een streak je motiveert om iets vol te houden
Elke dag twintig minuten mediteren of dagelijks een nieuwe taal leren op Duolingo. Waarom werken streaks zo motiverend?
Kan je gewicht verliezen met een mobiele applicatie?
Om te vermageren moet je minder calorieën opnemen dan je verbruikt. Je kan je caloriebehoefte, die steunt op onder meer je lengte, gewicht en levensstijl, berekenen via verschillende mobiele applicaties. Die zouden helpen om af te vallen. Is dat zo?
De prijs van een busticket voor het comfort van een taxirit
Stel je voor dat je een bus zou boeken net zoals je een rit via de taxi-app Uber kan bestellen. Dan moeten duizenden passagiers in honderden bussen gepland worden in minder dan 1 seconde. En zodra berekend, begint alles opnieuw omdat er nieuwe ritaanvragen zijn binnengekomen. Een complex algoritme dat dit kan, bestond nog niet. Nu wel.
Leuvense onderzoekers willen het luistervermogen aanscherpen
De standaardtest om gehoorschade op te meten houdt geen rekening met luisterproblemen in specifieke omgevingen, zoals op een receptie of in een restaurant. Met een nieuwe test en een app willen Leuvense onderzoekers die problemen signaleren en verhelpen.
App spoort autisme op
Door de oogbewegingen van peuters te analyseren kan een app een vroegtijdige diagnose van autisme stellen.
Een app als arts
Apps kunnen diagnoses stellen en ziektes behandelen.
‘Elke patiënt wordt uniek, en elke behandeling complex’
Data mining, machine learning, digital twins. Het zijn mooie woorden, maar wat betekenen ze concreet voor patiënten? Stappen we een wereld binnen waarin we van kop tot teen worden gemonitord en geanalyseerd? Experts Johan Decruyenaere (UZ Gent) en Peter Peumans (imec) aanschouwen de evoluties, trends én uitdagingen in de gezondheidszorg.