Voor pasgeboren planeten zijn zonnestelsels van nature ‘kindveilig’
Computersimulaties laten zien dat fysische mechanismen ervoor zorgen dat jonge planeten in het centrale deel van hun planetenstelsel niet door hun ster worden verzwolgen.
Computersimulaties laten zien dat fysische mechanismen ervoor zorgen dat jonge planeten in het centrale deel van hun planetenstelsel niet door hun ster worden verzwolgen.
Een dunne folie gemaakt van aluminium en polymeer kan gebouwen in de zomer koel houden. Dat biedt een alternatief voor energieslurpende aircosystemen.
Mogelijk zijn robots in de toekomst niet alleen in staat tot seks, maar kunnen ze ook intieme relaties onderhouden.
De eiwitsluisjes in de wand van onze hersencellen hebben vetten nodig om goed te kunnen functioneren.
De Belgische zonnewagen is goedgekeurd voor het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Darwin, Australië. Op 13 oktober begint het studententeam aan de race van 3021 km dwars door de Australische woestijn.
Ghosten en geghost worden is bijna onlosmakelijke verbonden met online daten. Waarom doen we dat?
"Voeding is het grootste massavernietigingswapen dat er bestaat. We onderschatten de kracht van voeding”, aldus Dr. Servaas Bingé. In zijn nieuwe boek ‘De Lijst’ vertelt hij hoe je je lichaam kunt herprogrammeren. Zelf verloor hij zo'n twintig kilo.
Als ze zich wel voortplanten, hebben hun kalveren een kleine overlevingskans.
Al na drie weken gezond eten voelen depressieve jongvolwassenen zich beter.
Geertje Cats (35) getuigt over haar postnatale depressie.
De Nobelprijs Chemie 2019 gaat naar de ontwikkelaars van de lithium-ionbatterij.
Robin Plücken (26) getuigt over haar dissociatieve stoornis en PTSS.
Deze keer gaat Jacotte op bezoek bij het Maaklab in Kortkijk, test ze een watersnijmachine en zet ze leerkrachten in het zonnetje op de Dag van de leraar.
Niet alle medicatie kan oraal toegediend worden, omdat maagzuur de medicijncapsules vroegtijdig afbreekt. Een nieuwe capsule met micronaalden weet dit proces te omzeilen.
Opvallend: de Nobelprijs voor de Natuurkunde gaat dit jaar naar wetenschappers uit twee vakgebieden die op zich weinig met elkaar te maken hebben.
Grote spelers als Google en Microsoft werken er aan, maar UAntwerpen beschikt er al over: een technologie om spatiaal luisteren, zeg maar luisteren in 3D, mogelijk te maken.
Al jarenlang doorgronden radiologen onze hersenen aan de hand van MRI-scans. Maar die hebben hun beperkingen. Het VisieLab van UAntwerpen werkt nu mee aan een verbeterde versie.
Wetenschappers van het multidisciplinair onderzoeksconsortium AUDACIS ontwikkelen een technologie die de immuunstatus van een patiënt gedetailleerd in kaart brengt.