Elke pestsituatie is er één te veel!
Deze blogpost gaat in op het thema pesten, de week tegen pesten en de studie Teachers4Victims van de KU Leuven.
Deze blogpost gaat in op het thema pesten, de week tegen pesten en de studie Teachers4Victims van de KU Leuven.
Wetenschappers hebben een nieuwe methode ontwikkeld om nieuwe genen in te brengen in het DNA van planten.
De Indische weerkundige dienst kan voor de prognose van moessonstart hoogstens drie weken vooruit kijken. Dat kan beter, denken Belgische onderzoekers.
Een boodschap aan de lezers van de column 'Blokjes met valkuilen' uit Eos nr. 4, 2019.
Amar van Laar zoekt in zijn doctoraat aan de Universiteit Gent naar de meest geschikte zeldzame suiker als gezonder alternatief voor de veelgebruikte 'tafelsuiker'.
Wie opgroeit in een groene omgeving heeft later minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen dan wie zijn jeugd in de stad doorbrengt.
Bij beide individuen worden hersengebieden actief die de personen voorbereiden om een sociale interactie aan te gaan.
Door veranderingen in weerstand te voelen, kan een intelligente injectienaald geneesmiddelen op moeilijk bereikbare plaatsen afleveren zonder omliggende weefsels te beschadigen.
Hoe hard je moet trekken alvorens een stukje tape loslaat, hangt af van verschillende factoren.
Konden we de film van de klimaatopwarming maar terugspoelen, moeten de wetenschappers hebben gedacht die minuscule klompjes steenkool maakten in hun lab.
Sommige woestijnslangen lijken wel bewegende sinusgolfjes – als je ze van bovenaf bekijkt. En zo gedragen ze zich ook, zelfs bij botsingen met obstakels.
Een toestel dat wifi omzet in elektriciteit moet batterijen in smartphones en andere draagbare toestellen overbodig maken.
De grondstof thorium komt steeds meer in het vizier als groene vervanger van uranium.
Het object is 140 keer zo ver van de zon verwijderd dan de aarde.
Pacemakers die zichzelf van energie voorzien, kunnen tal van complicaties voorkomen.
Weinig vragen spreken meer tot de verbeelding. De ontdekking van exoplaneten en het vooruitzicht dat we in de komende jaren zicht krijgen op de chemische samenstelling van hun atmosfeer laat deze vraag steeds meer opschuiven van science fiction naar science. In deze reeks bekijken we hoe de wetenschap deze vraag benadert.
Het Israëlische SpaceIL is de allereerste private organisatie in de geschiedenis die een maanmissie lanceert. Met de opkomst van de commerciële ruimtevaart en de vooruitgang in de technologie, wordt een nieuw ruimtevaarttijdperk ingeluid. Het is tijd voor een permanente bemande basis op de Maan!