Succesvolle robots lijken niet op mensen
Onze ijdelheid drijft ons ertoe mensachtige robots te creëren. Helaas. Robots kunnen niet op ons lijken omdat we niet efficiënt genoeg zijn.
Onze ijdelheid drijft ons ertoe mensachtige robots te creëren. Helaas. Robots kunnen niet op ons lijken omdat we niet efficiënt genoeg zijn.
SKEPP bekroont met de prijs jaarlijks iemand die opvalt door zijn of haar genuanceerde kritische blik en grondig onderbouwde argumenten.
Sommige studies zeggen dat we zo'n drie jaar van ons leven bezig zijn met wachten. Wouter Rogiest geeft tips hoe we de wachttijden kunnen verminderen.
Ben Laenen, Francois De Schutter, David Lagrou en Dries Vos zijn door het Eos-publiek verkozen tot beste wetenschapscommunicatoren. De medewerkers van het VITO worden onderscheiden voor hun musical OntSTEMd! en de belevingsdagen op de Balmatt-site in Mol.
Het onderzoek vloeit voort uit meer dan vijfduizend stoelgangstalen die vanaf 2012 in Vlaanderen werden verzameld. Het is een van de grootste darmfloradatabanken in de wereld.
Het aantal gedwongen opnamen in de psychiatrie is fors gestegen. Hoe dat komt?
Enkel een beperking van het aantal vluchten kan de uitstoot van het luchtverkeer voldoende beperken, blijkt uit Nederlands onderzoek. Betere technologie en hoge taksen op tickets en uitstoot volstaan niet.
Een ‘ontziltingschip’ aangedreven door zonne-energie kan de zouten uit zeewater filteren, zodat drinkbaar water overblijft.
Ruimtesonde New Horizons registreerde tijdens zijn scheervlucht langs Pluto onverwacht lage temperaturen. Een nieuwe analyse toont nu aan hoe dat komt.
Hoe lang doet een elektron erover om aan de aantrekkingskracht van een atoomkern te ontsnappen? Twintig miljardsten van een miljardste van een seconde, zo blijkt.
De positionering van displays in de winkel beïnvloedt onze koopkeuzes en kan gezonde eetgewoontes maken of kraken.
Driekwart van de vliegende insecten is verdwenen, kopten de media eind oktober. Maar de conclusie dat er een insectenarmageddon aan de gang is, berust op statistisch drijfzand.
De Kaukasus wordt al lager gezien als bakermat van de wijncultuur. Nu zijn er restanten van wijn gevonden in kruiken van liefst achtduizend jaar oud.
Hoe leren de hersenen nieuwe vaardigheden aan, zonder te groeien? Neurowetenschappers vragen het zich al decennia af. Duitse en Zweedse onderzoekers hebben nu een nieuwe theorie.
E-mail is niet meer weg te denken uit onze werkdag. Toch bestaat er geen universele gebruiksaanwijzing. Daarom zoeken we een strategie die ons efficiënt met e-mail leert werken zonder voor extra stress of vermoeidheid te zorgen.
Je antwoorden op deze zes vragen geven je een idee van hoe gevoelig je bent voor lawaai.
Wetenschappers kijken op nieuwe manieren naar de effecten van geluid.
Om nog een kans te maken om de opwarming van de aarde tot 2 °C te beperken, moet de uitstoot zo snel mogelijk beginnen dalen. Hoe later de piek, hoe sterker de daling die we later moeten realiseren.