Wereld wordt dodelijk warm
Een derde van de wereldbevolking is minstens 3 weken per jaar aan dodelijk weer blootgesteld. Tegen 2100 is dat zowat de helft van de bevolking, schrijven wetenschappers in Nature.
Een derde van de wereldbevolking is minstens 3 weken per jaar aan dodelijk weer blootgesteld. Tegen 2100 is dat zowat de helft van de bevolking, schrijven wetenschappers in Nature.
Kijk, daar staat-ie, in het kale Marslandschap aan de voet van Mount Sharp: de Amerikaanse Marswagen Curiosity.
Wie tijdens langeafstandsvluchten steunkousen draagt, loopt minder risico op het economyclass-syndrome.
In Belgische en Nederlandse apotheken kan je medicinale cannabis krijgen. Voor een aantal patiënten zijn medicijnen op basis van cannabis geneeskrachtig.
Bedrijven en overheden compenseren hun CO2-uitstoot door in het buitenland bossen aan te planten. Dat zet de plaatselijke ecologie onder druk. Wie een boom wil kopen via een organisatie denkt beter twee keer na.
Essentiële olie van venkel zou de klachten bij vrouwen in de menopauze kunnen verminderen. Wordt venkel het alternatief voor de hormonale substitutietherapie?
Plastic is letterlijk overal: van de diepste oceaan tot in het ijs van de Noordpool. Om te vermijden dat onze wereld één grote plastic vuilnisbelt wordt, moeten we evolueren van een opruim-modus naar een vermijd- en hergebruikmodus.
Veel drinken is de boodschap, bij warm weer. En zorg ervoor dat je steeds drinken bij je hebt. Daarvoor is een niet al te zware beker die je kan vullen met oneindig veel water uitermate geschikt. Een wiskundige kijk op de zaak.
West- en Zuid-Europa kampen op dit moment met extreme droogte. Maar hoeveel heeft die droogte nu te maken met het veranderende klimaat?
Er bestaan bijna geen exoplaneten die anderhalf tot twee keer zo groot zijn als onze aarde. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de gegevens die de Kepler-satelliet over exoplaneten heeft verzameld.
Planten zijn mogelijk in staat het geluid van stromend water of knabbelende insecten te detecteren.
De truc met de dode flamingo leert dat op één poot slapen weinig energie kost.
Het is niet alleen voer voor psychologen.
We willen alsmaar meer, beter, sneller. In onze zoektocht naar verbetering richten we ons steeds vaker op het brein. ‘Cognitive enhancement’ is het gebruik van elk middel, elke methode of techniek om onze cognitieve prestaties te verbeteren. Maar hoe ver kunnen en willen we gaan?
Yoga en meditatie beïnvloeden de genexpressie en doen zo het aantal ontstekingsstofjes in het bloed verminderen. Stress verhoogt het aantal ontstekingsstofjes juist.
Minder dan een uur krachttraining per week is voldoende om je risico op metabool syndroom te verlagen.
Een genetische analyse onthult hoe de wilde kat in onze huiskamers terechtkwam.
Een nieuwe test kan het diagnosticeren van de dodelijke spierziekte ALS versnellen.