Onstopbare schimmel bedreigt Europese salamanders
Volgens een nieuwe Belgisch-Zwitserse studie kan de gevreesde salamanderschimmel Batrachochytrium salamandrivorans in de komende jaren een ware slachting aanrichten.
Volgens een nieuwe Belgisch-Zwitserse studie kan de gevreesde salamanderschimmel Batrachochytrium salamandrivorans in de komende jaren een ware slachting aanrichten.
Welk vet is goed voor je gezondheid? Olijf-, koolzaad of soja-olie? Het hippe kokosvet? Of toch maar een goede klont boter? Eos maakt je wegwijs in een glibberig doolhof.
Een natuurfotograaf legde onlangs een irreël tafereel vast op het Yakushima-eiland in Japan: een intiem moment tussen een aap en een hert. Seks tussen onverwante wilde diersoorten is extreem zeldzaam. Waarom doen ze het?
Waarop baseer je je om een opvangplek te kiezen voor je kind? We vroegen enkele tips aan de experts:
Veel kinderen brengen hun eerste levensjaren door in de opvang. Die opvang heeft een impact op hun ontwikkeling maar is voor verbetering vatbaar. Het aantal kinderen per begeleider moet omlaag, en de kwaliteit moet omhoog, vinden experts.
De Wellcome Image Awards bekronen elk jaar de mooiste wetenschappelijke beelden. Wij selecteerden een top vijf.
Voor het eerst in België werken hobby-detectoristen en archeologen officieel samen. Op vondsten.be kunnen amateurs hun ontdekkingen laten determineren door experts.
Verdwenen roofdieren maken hun comeback in België. Eos trok naar de Ardennen, en trof er een wilde kat aan.
Een van de belangrijkste fases in de evolutie van het dierenrijk was de overgang van ééncellig naar meercellig leven. Een specifiek type collageen speelde daarbij een hoofdrol.
Tandheelkundig onderzoek op de resten van een moordlustig leeuwenkoppel toont aan dat mensen niet het favoriete hapje zijn van de koning der dieren.
Dat we ons uiterlijk – en zeker ons gezicht – voor groot stuk meekrijgen van onze ouders, is nogal wiedes. Maar welke gelaatskenmerken vooral genetisch zijn bepaald, dat wordt nu pas duidelijk.
15 procent van de koppels raakt niet spontaan zwanger. Dat ligt niet alleen aan de vrouw. Bij mannen lijkt de zaadkwaliteit erop achteruit te gaan. Hoe komt dat?
Op 22 april verzamelen wetenschappers en vrienden van de wetenschap in Brussel en Amsterdam om het belang van wetenschap te benadrukken.
Gebruik van het medicijn verhoogt het risico op autisme of ADHD bij het kind niet.
Fietsen naar het werk verkleint je risico op kanker en hartziekte met bijna de helft.
Op 22 april, de internationale dag van de aarde, trekken wetenschappers wereldwijd de straat op. Ook Sylvia Wenmackers protesteert mee. In dit opiniestuk verdedigt ze waarom.
Een rotsblok met een diameter van circa 1 kilometer scheert op woensdag 19 april op relatief kleine afstand langs de aarde. De dichtste nadering vindt plaats om 14.24 uur.
Onderzoekers zijn er in geslaagd om hersencellen te re-programmeren. Via genetische wijzigingen kunnen ze gewone cellen dopamine laten produceren, precies wat parkinsonpatiënten nodig hebben.