Print je eigen Lucy
Misschien wel het bekendste fossiel ter wereld is nu voor iedereen beschikbaar.
Misschien wel het bekendste fossiel ter wereld is nu voor iedereen beschikbaar.
Dat blijkt uit het onderzoek met de ruimtesonde Dawn, die sinds maart van dit jaar om Ceres cirkelt.
De Tasmaanse duivel overwon kanker dankzij veranderingen in de genen van het immuunsysteem.
Het mysterieuze radiosignaal werd vorig jaar opgevangen met de Russische radiotelescoop RATAN-600.
‘eDNA’ verraadt welke dieren in rivieren leven.
Iedereen maakt dt-fouten, zelfs wie de spellingregels perfect beheerst. Psycholinguïst Dominiek Sandra onderzocht waarom dt-fouten zo hardnekkig zijn. Je trapt in een spellingval omdat je ‘werkgeheugen’ vol zit.
Babypoppen die huilen, gevoed en verschoond moeten worden; ze zijn ooit ontwikkeld als afschrikkingsmiddel om tienermeisjes ervan te weerhouden om zwanger te worden. Maar ze hebben het tegenovergestelde effect.
In 2014 daalde het aantal malariaslachtoffers gevoelig in Liberia.
Binnenkort kunnen wetenschappers uitgestorven diersoorten terug tot leven wekken. Zo zouden rond 2022 mammoeten opnieuw kunnen bestaan.
Fotograaf en journalist Philip Vanoutrive bezoekt 76 jaar na de doortocht van de Führer in de Westhoek ooggetuige Roger Froyman (94).
In hun speurtocht naar een mogelijke 'Planeet Negen', in de buitendelen van het zonnestelsel, hebben Amerikaanse astronomen zeven interessante nieuwe ijsdwergen ontdekt in 'extreme' banen.
Vandaag, 31 augustus, is de laatste dag van de grote vakantie én van de zomer. Toch van de meteorologische zomer, want de astronomische zomer duurt nog tot 21 september. Waar komt dit verschil vandaan?
Toepassingen zijn vooral te zoeken in de kwantumsfeer.
Alma Mahler-Werfel is een van de vele creatievelingen die het Europa onder de nazi’s ontvluchtten. Velen van hen kwamen in de VS terecht en tilden daar het culturele leven naar een hoger niveau.
Tussen de uitbraak van de Justiniaanse Pest en de val van Constantinopel liggen liefst zeven eeuwen. Maar de timing van de epidemie was zo slecht dat ze weleens een cruciale rol kan hebben gespeeld.
En dat terwijl het brein van nature popelt om te leren.
Haar soort leefde voornamelijk op de grond, maar sliep misschien in het boomkruin.
Breinimplantaten bestaan al geruime tijd, maar doordat ze zo instabiel zijn en bovendien van rigide materialen vervaardigd kunnen ze niet lang functioneren. Met een inspuitbaar elektronisch gaas wordt dat probleem verholpen.