Bakstenen uit sigarettenpeuken
Bakstenen uit sigarettenpeuken sparen energie en lossen een afvalprobleem op.
Bakstenen uit sigarettenpeuken sparen energie en lossen een afvalprobleem op.
De KM3NeT-detector moet meer inzicht geven in de evolutie van het heelal en in de fundamentele eigenschappen van de moeilijk detecteerbare neutrino’s.
De energiefabriekjes van onze cellen krijgen we – exclusief – cadeau van onze moeder. Dat heeft zo zijn (biologische) redenen.
De nieuwste robothond van Boston Dynamics ziet er griezelig echt uit.
Moet een zelfrijdende auto altijd in de eerste plaats de inzittenden beschermen? Het antwoord op die vraag is dubbelzinnig maar begrijpelijk.
Een spin-off van de Technische Universiteit van München wil tegen 2018 een vliegtuig voor dagelijks gebruik op de markt brengen.
Of we iets lekker vinden of niet, wordt onder andere bepaald door smaak, geur, mondgevoel, temperatuur en uitzicht. Volgens nieuw onderzoek speelt ook muziek een rol in hoe iets smaakt.
Op zondag 3 juli 2016 kan je in de Vlaamse volkssterrenwachten naar de zon gaan kijken. Als je door de juiste telescoop kijkt, merk je hoe oogverblindend mooi ze is. Wetenschappers weten trouwens nog altijd niet hoe deze zinderende gasbal precies werkt.
Antwerpse wetenschappers slaagden erin een mechanisme bloot te leggen waardoor de veroorzaker van windpokken en gordelroos zich kan ‘verbergen’.
Het is zeker tot 2025 wachten op de experimentele kernfusiereactor in Zuid-Frankrijk.
Historica Violet Soen schrijft in het zomernummer van Eos over de nieuwste inzichten in de Beeldenstorm.
Het is essentieel om water dat ons lichaam via zweet, ontlasting en uitgeademde lucht verlaat terug aan te vullen. Maar er bestaat ook zoiets als een overdosis water.
Op een plateau minder dan een kilometer ten zuiden van het oude ‘stadscentrum’ van Petra ontdekten onderzoekers sporen van een grote rechthoek.
Enkele dagen geleden is een zogenaamde "Spaanse Pluim" op de Europese weerkaarten verschenen. En dat voorspelt extreem onweer.
In Gent start binnenkort een uniek – en tevens controversieel – onderzoek bij mensen die seropositief zijn.
In oude manuscripten hebben wetenschappers verslagen van de activiteit van de zon gevonden die veel ouder zijn dan die van Galilei.
Sterrenkundigen hebben zware, gasvormige planeten ontdekt in omloopbanen rond pasgeboren sterren. De ontdekkingen werpen nieuw licht op de evolutie van planetenstelsels.
Een wiskundig model kan het ontstaan van brandwondlittekens nabootsen. Doel is om nauwkeurig te voorspellen hoe een wond gaat genezen, zodat het ontstaan van brandwondlittekens kan worden geminimaliseerd.