Onverwoestbare harde schijf
Een nieuw soort harde schijf zou miljoenen jaren kunnen meegaan, en dus vermoedelijk ‘de mensheid overleven’.
Een nieuw soort harde schijf zou miljoenen jaren kunnen meegaan, en dus vermoedelijk ‘de mensheid overleven’.
India is begonnen aan zijn meest ambitieuze ruimtemissie tot nu toe. Het land heeft voor het eerst een satelliet gelanceerd die naar Mars moet gaan.
Een op de vijf zonachtige sterren in het Melkwegstelsel wordt vergezeld door een aarde-achtige planeet in de bewoonbare zone, waar de temperatuur in principe geschikt is voor de aanwezigheid van water en eventueel leven.
Gedopeerde atleten hebben misschien wel tien jaar, een gemiddelde topsportcarrière, voordeel van een korte steroïdenkuur.
Experimenten wijzen uit dat vrouwen beter tussen taken kunnen switchen dan mannen.
Producenten die het zoutgehalte in hun producten willen verminderen doen vaak een beroep op smaakexperts die ervoor moeten zorgen dat de producten even zout blijven smaken hoewel er minder zout in zit.
Eos werd deze week rondgeleid in de Large Hadron Collider (LHC) en vernam wat het CERN nog van plan is met het toestel dat een van de grootste wetenschappelijke ontdekkingen ooit voortbracht.
Wetenschappers hebben bij apen een variant van het HIV-1-virus lange tijd kunnen onderdrukken met menselijke antilichamen. Doet hopen op een vaccin voor mensen.
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft een 3D-filmpje gemaakt van bijna het hele oppervlak van de rode planeet.
Kinderen met een risico op dyslexie horen te veel onderscheid tussen klanken. Die ontdekking kan een vroege test opleveren, zodat de kinderen minder achterop raken als ze leren lezen.
Licht stimuleert onze hersenen als we een cognitieve opdracht uitvoeren, zelfs bij blinde mensen. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek.
Microklimaat van dichtbegroeide bossen tempert opmars warmteminnende planten.
Beveiligingscamera’s zijn bedoeld om criminaliteit en agressie in te perken. Maar wat doen ze met mensen die geen criminele intenties hebben?
Eén grootschalige studie verdubbelt het aantal genen die een rol spelen in het ontstaan van alzheimer.
Zandraket is al jaren de witte labmuis van het plantenonderzoek. Onterecht, beweren Britse onderzoekers nu, want de plant is eerder uitzondering dan regel in de plantenwereld.
Elektrische stimulatie van het brein geeft mensen met een zware depressie weer levensvreugde. Maar voor u hoera roept: het gaat nog om een experimentele therapie die zeker (nog) geen honderd procent kans op genezing geeft.
Wetenschappers hebben bij muizenfoetussen gezien hoe duizenden stukjes DNA het gezicht vormgeven.
In de voorbije 200 jaar zijn veel minder 'bastaardkinderen' geboren dan we dachten. Dat blijkt uit genetisch onderzoek.