Slechtziende ouderen hebben vaak gendefect
Slechtziendheid bij ouderen wordt vaak veroorzaakt door een erfelijk defect in het afweersysteem.
Slechtziendheid bij ouderen wordt vaak veroorzaakt door een erfelijk defect in het afweersysteem.
Aan de hand van de analyse van 120 jaar oud DNA achterhaalden wetenschappers welke schimmel verantwoordelijk was de grote hongersnood die Ierland twee eeuwen geleden trof.
Sinds zijn landing op Mars, in januari 2004, heeft het een afstand van 35,76 kilometer afgelegd.
Sinds acht jaar letten NASA-astronomen op tekenen van meteorietinslagen op de maan. Dat heeft honderden detecties per jaar opgeleverd. De lichtflitsjes zijn doorgaans niet waarneembaar met het blote oog, maar er zijn uitzonderingen...
Amerikaanse wetenschappers hebben met de Dolly-techniek menselijke embryo’s gekloond en embryonale stamcellen geoogst.
De Belgische satelliet Proba-V stuurt zijn eerste beelden naar de aarde.
Der Spiegel bracht deze week aan het licht dat ruim vijftigduizend inwoners van de voormalige DDR zonder dat ze het wisten proefkonijnen van westerse farmaceutische bedrijven waren. Dit Duitse geval is lang niet het enige in de geschiedenis van het klinisch onderzoek.
Mineralen kunnen zichzelf opbouwen tot complexe architecturale hoogstandjes. Veranderingen in de omgeving spelen daarbij een belangrijke rol.
Gletsjers dragen bijna even veel bij tot zeespiegelstijging als de Groenlandse en Antarctische ijskap.
Invasieve exoot heeft zijn succes mede te danken aan een parasiet.
De bloedige burgeroorlog in Syrië, die nu al zijn derde jaar ingaat, veroorzaakt niet alleen menselijk leed, maar brengt ook eeuwenoud erfgoed in gevaar.
Voor de tweede keer deze maand heeft NASA's ruimtetelescoop Kepler zichzelf in de 'spaarstand' gezet. En dat heeft tot gevolg dat de radioverbinding met de aarde steeds onderbroken wordt.
Een onderkaak en een tand geven aan dat de evolutionaire tak van mensen en mensapen zich zo’n 25 à 30 miljoen jaar geleden afscheidde van de zogenaamde apen van de Oude Wereld.
Onderzoekers van het Laboratorium voor Astrofysica van de Sterrewacht Leiden zijn erin geslaagd om water te maken onder omstandigheden zoals die in de ruimte heersen.
Wetenschappers van het CERN in Genève hebben voor het eerst het uiterst zeldzame astaat geproduceerd. Zo konden ze enkele basiseigenschappen bestuderen. In een ander experiment toonden de onderzoekers aan dat sommige atoomkernen peervormig zijn.
Nieuw DNA-onderzoek: Minoïsche beschaving heeft Europese en geen Afrikaanse wortels.
Vrouwelijke muggen die geïnfecteerd zijn met de malariaparasiet worden veel meer aangetrokken door menselijke geurtjes dan hun niet-geïnfecteerde zusjes.
Deze week is het precies 40 jaar geleden dat de VS hun eerste ruimtestation in een baan om de aarde brachten.