Baby’s ‘begrijpen’ hun omgeving al vanaf 5 maanden
Wetenschappers hebben in de hersenen van baby’s een signaal ontdekt dat wijst op de ontwikkeling van visueel bewustzijn, de vaardigheid om zaken in de omgevingen waar te nemen en te onthouden.
Wetenschappers hebben in de hersenen van baby’s een signaal ontdekt dat wijst op de ontwikkeling van visueel bewustzijn, de vaardigheid om zaken in de omgevingen waar te nemen en te onthouden.
‘Hobbit’ had een groter brein dan tot nog toe werd aangenomen.
Vaders herkennen huilende baby even makkelijk als moeders.
Nieuwe techniek geeft mannen de prostaat van hun jeugd terug.
TED-talk over hoe een dode eend het leven van bioloog Kees Moeliker veranderde.
Eerste Britse wetenschapper die voor fraude met onderzoeksgegevens de gevangenis in gaat.
Waarom ziet de coelacanth er nog altijd hetzelfde uit als zijn prehistorische voorouders? Het antwoord is grotendeels te lezen in het genoom van de mysterieuze vis.
De Amerikaanse haas krijgt een witte vacht in de winter, waardoor hij minder opvalt voor roofdieren. Maar klimaatverandering zet hem een hak, blijkt uit een Amerikaanse studie.
Voormalig Brits premier Margaret Tatcher, die vandaag met militaire eer wordt begraven, was een chemicus.
Amerikaanse natuurkundigen zeggen aanwijzingen gevonden te hebben voor de detectie van donkere materie in een ondergronds laboratorium.
Het zomerijs smolt de afgelopen duizend jaar nog nooit zo snel als nu.
Amerikaanse wetenschappers beweren dat ze een materiaal hebben gemaakt dat net als het ‘wondermateriaal’ grafeen betere elektronica kan opleveren, maar veel sneller voor industriële toepassingen beschikbaar zal zijn.
Wie een appelvormig lichaam heeft, loopt een groter risico op een nierziekte dan wie een peervormig lichaam heeft.
De discussie over meisjes en wiskunde is ook in het wetenschappelijke onderzoek al lange tijd aan de gang.
Vijf jaar onderzoek en elf papers na de ontdekking van Australopithecus sediba hebben antropologen een duidelijk beeld gekregen van de anatomie van deze nieuwe mensensoort uit het zuiden van Afrika.
Het onderzoek naar manieren om de schimmelziekte 'zwarte roest' te bestrijden is in het slop geraakt en nieuwe roestvarianten steken de kop op.
Voor de oorspronkelijke bewoners van de Nieuwe Wereld liep de kolonisatie uit op een ramp. Achter de verovering van hun gebieden door Europese machthebbers zat een extreem superioriteitsgevoel, dat tot op vandaag zijn sporen nalaat.
Eos-medewerker Anne Adé over neanderthaler-bashing.