Vissen zonder vrees
Angstremmer in afvalwater maakt vissen brutaler en asocialer.
Angstremmer in afvalwater maakt vissen brutaler en asocialer.
Nederlandse sterrenkundigen laten zien dat met een nieuw type telescoop mogelijk al in de komende 25 jaar aanwijzingen voor buitenaards leven gevonden kunnen worden.
Te veel zout activeert cellen die vieze smaakjes detecteren.
Hoe rijker de diversiteit van amfibieën in een vijver, hoe lager het risico voor kikkers, padden en salamanders op besmetting met een parasiet die fysieke misvormingen veroorzaakt.
Een naaktslak die voorkomt in de Stille en Indische Oceaan dumpt na elke paring zijn penis, maar ontwikkelt binnen de 24 uur een nieuw exemplaar.
Wetenschappers schakelen bij muizen het vermogen om koude te ervaren uit.
Het online publiceren van duikfoto’s van vakanties kan wetenschappers helpen de locatie van walvishaaien beter in kaart te brengen.
Het is voor het eerst dat een dergelijk gesteentemonster is genomen.
Vliegtuigen worden sterker, lichter en zuiniger, dankzij grafeen. Europa investeert een miljard euro in onderzoek dat het materiaal vanuit het laboratorium vertaalt in veelbelovende toepassingen.
Een meer precieze datering bevestigt de hypothese dat een komeetinslag de dinosauriërs definitief van de aardbol veegde.
Amerikaanse wetenschappers puzzelen een stamboom van de placenta-zoogdieren in elkaar.
Wiskundigen van l'Université catholique de Louvain becijferden de meest efficiënte manier om een werptent op te vouwen.
Hoe hoger de boom, hoe minder hij te zeggen heeft over de grootte van zijn bladeren.
Communiceren planten via ultrasone geluiden?
De Britse biochemicus James Barber bestudeert hoe de natuur twee en een half miljard jaar geleden zijn energieprobleem heeft opgelost.
Rode dwergsterren produceren grote uitbarstingen, maar hun eventuele planeten kunnen een beschermende atmosfeer hebben en miljarden jaren leefbaar zijn.
Leeftijdsgebonden verschillen in het immuunsysteem kunnen een invloed hebben op hoe we reageren op een griepvaccin.