Piranha bijt het allerhardst
Niemand in het rijk der dieren heeft ooit harder gebeten dan de zwarte piranha, in verhouding althans.
Niemand in het rijk der dieren heeft ooit harder gebeten dan de zwarte piranha, in verhouding althans.
NASA’s maansatellieten Ebb en Flow zijn maandagavond gecontroleerd op de maan neergestort. Volgens planning raakten de satellieten vlak na elkaar een 2,5 kilometer hoge berg in de buurt van de noordpool van de maan. Het was het explosieve einde van een succesvolle missie.
Soetaert ontwikkelde een computerprogramma om warmtetherapie bij leverkanker te personaliseren. Dit kan leiden tot een betere prognose voor patiënten.
FastFacts video over hoe cellen organen vormen.
Er wordt te weinig onderzocht hoe bijwerkingen van kankerbehandelingen kunnen worden voorkomen.
Een klontertje in het kleinste bloedvaatje van de hersenen kan het gedrag veranderen, blijkt uit een studie bij ratten.
Wetenschappers hebben een nieuw type robotarm ontwikkeld die je met de hersenen bestuurt.
Genetisch gewijzigde maïsplanten worden ook in het veld groter dan gewone maïs, blijkt uit een eerste veldproef van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.
Topsporters leven langer dan gewone stervelingen, maar dat betekent niet dat intensief sporten gezonder is dan gewoon bewegen.
Volgens een foute interpretatie van de Mayakalender vergaat de wereld op 21 december 2012. Weinig wetenschappers delen dit doemdenken, maar voor de gelegenheid laten we het pessimisme toch even heersen. Elf scenario’s voor het einde van het heelal, de wereld en de mens.
Precies een eeuw geleden werden fossiele resten uit het Britse plaatsje Piltdown met veel bombarie toegeschreven aan de missing link tussen oeraap en mens. Het duurde bijna een halve eeuw voor de Piltdown-mens als hoax werd ontmaskerd. Maar wie was de vervalser?
Experimenten met buitengalactisch alcohol tonen aan dat de verhouding tussen protonen en elektronen zeven miljard jaar geleden dezelfde was als vandaag.
De ruimtesonde Cassini heeft op het oppervlak van de grote Saturnusmaan Titan een kronkelende rivierbedding ontdekt die zich over meer dan vierhonderd kilometer uitstrekt.
Op fragmenten van potscherven tot 7.500 jaar oud hebben wetenschappers sporen gevonden van kaas. Het oudste bewijs van kaasmaken.
Het verband tussen omgevingsinvloeden en kinderleukemie is veelal onduidelijk of betrekkelijk onzeker.
Bij heldere hemel zijn in de nacht van 13 op 14 december veel 'vallende sterren' te zien. Het gaat daarbij om de jaarlijks terugkerende Geminidenzwerm. Maar mogelijk is dat niet de enige zwerm die de komende dagen actief is.
Via algoritmes werd het oeroude DNA van gist voorspeld en daarna nagebouwd. Zo zagen wetenschappers hoe een oergen over 100 miljoen jaar muteerde tijdens het kopiëren.
Precies veertig jaar geleden werden de laatste voetafdrukken op de maan gezet. Waarom is het sindsdien stil op de maan en wanneer zullen er weer mensen lopen?