Delia Filippone
Delia Filippone is freelance journalist en schrijft vooral over psychologie en hersenwetenschap.
Meest behandelde onderwerpen:
‘We moeten voorzichtig zijn met technieken als manifesteren, want dat is nooit een wondermiddel’
De ideale partner, je droomhuis, de perfecte baan … Door middel van je gedachten kun je alles krijgen wat je maar wil. Manifesteren heet de methode, en het is een trend op sociale media. Werkt dat echt?
Een kijkje in de wereld van de reclassering
In Wij wensen u veel succes met uw verdere leven beschrijft reclasseringsmedewerker Herman van Lunen zijn pogingen om mensen aan de rafelrand van de maatschappij uit de problemen te houden.
Wat de wetenschap zegt over jouw geboortemaand
Astrologie is razend populair, maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. De wetenschap kan wel iets zeggen over je stemming, persoonlijkheid en gezondheid op basis van het seizoen waarin je geboren bent.
‘Een huisdier is geen koelkast die je zomaar even vervangt’
Een huisdier verliezen kan veel pijn doen en het rouwproces kan lang aanslepen. Toch doen mensen vaak lacherig over dit verlies: ‘Het is maar een hond…’ Waarom is er zo’n taboe rond dat verdriet?
Zeven vragen en antwoorden over aseksualiteit
Ze hebben een laag libido, of een seksueel probleem, ze leven celibatair en hebben vast nog nooit seks gehad. Dat zijn enkele vooroordelen over aseksuele mensen die niet kloppen. Maar wat is aseksualiteit dan wel?
Zes vragen en antwoorden over de leeswereld van jongeren
Jongeren lezen minder en minder boeken. Hoe belangrijk is lezen voor hun ontwikkeling? En hoe kunnen zij gestimuleerd worden om weer meer te lezen? Expert Cedric Stalpers legt uit.
Kijken naar gewelddadige programma’s leidt niet tot agressief gedrag
Tieners worden niet agressief van het kijken naar agressieve humor in televisieprogramma's. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschapper en mediaexpert Amber van der Wal (Universiteit van Amsterdam). Ook vinden ze humor in hun favoriete programma’s veel belangrijker dan agressie.
Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor mentale gezondheid
Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor de mentale gezondheid. Sommige artsen raden hun patiënten daarom ook aan om vaker naar buiten te gaan.
Zes vragen en antwoorden over pesten op het werk
Wat zijn de gevolgen van pesten op het werk? En wat kunnen werkgevers doen? Expert Guy Notelaers legt het uit.