Dieter De Cleene
Dieter De Cleene schrijft vooral over milieu, landbouw en voeding.
Meest behandelde onderwerpen:
M/V in de geneeskunde
Vrouwen zijn anders. Ze zijn anders ziek en reageren anders op behandelingen dan mannen. De geneeskunde is niet langer blind voor de verschillen tussen mannen en vrouwen, maar er is nog werk aan de winkel.
Wat zit er eigenlijk in zonnebrandcrème?
Smeren, smeren, smeren is het devies. Maar wat zit er eigenlijk in al die zonnebrandcrèmes?
Bejaarde en vleeskip dragen zelfde resistente bacteriën
Bij rusthuisbewoners, vleeskippen en varkens komen grotendeels dezelfde resistente bacteriën voor. Dat blijkt uit onderzoek van Karel Jacobs (Universiteit Gent). (2012)
Leven onder hoogspanning: feiten en fabels
Bewijzen dat straling van hoogspanningslijnen schadelijk is, zijn er niet, beklemtoont de Vlaamse overheid. Waarom dan al die heisa?
Vanille uit hout
KU Leuven-onderzoekers toveren afvalstoffen uit de hout- en papierindustrie om tot nieuwe bouwstoffen.
Maken kassabonnetjes ons ziek?
Chemische stoffen die onze hormonen verstoren zitten in honderden alledaagse producten. In plastic verpakkingen, cosmetica en conservenblikken. In speelgoed, meubels en zelfs in de rekeningen die we in de winkel krijgen. Eos zocht uit hoe gevaarlijk dat is.
Hoeveel mogen pillen kosten?
Medicijnen zijn te duur, meent Julien Brabants van farmareus GlaxoSmithKline België. Hoe komt dat en hoeveel mogen ze dan wel kosten?
Injection!
Eos-redacteur Dieter De Cleene maakte deze week een paraboolvlucht. Hij mocht een dertigtal keer zo'n twintig seconden gewichtloosheid ervaren. Een kort relaas van zijn 'ruimtevlucht'.
Overheid sponsort kwakzalverij
Wie een opleiding tot gezondheids- of voedingsconsulent wil volgen, kan daarvoor financiële steun krijgen van de overheid. Die opleidingen zijn vaak in strijd met de voedingswetenschap.