Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Christian de Duve stapt uit het leven
De Belgische wetenschapper ontving in 1974 de Nobelprijs voor Geneeskunde voor de identificatie van twee celorganellen, het lysosoom en het peroxisoom.
Luchtvervuiling koelt ook af
Onderzoekers schrijven in Nature Geoscience dat gassen ook een onverwacht, koelend effect kunnen hebben.
Robotvliegen verkennen luchtruim
Onderzoekers ontwikkelen een vliegend robotje geïnspireerd op de huisvlieg.
Ouder worden zit in je hoofd
Amerikaanse wetenschappers ontdekten een mechanisme in het brein dat mee verantwoordelijk is voor het verouderingsproces.
Het kleinste filmpje ooit
De acteurs bestaan uit slechts enkele atomen en de set is honderd miljoen keer vergroot.
Valt antimaterie omhoog?
Voor het eerst hebben natuurkundigen metingen verricht aan de wijze waarop antimaterie wordt beïnvloed door de zwaartekracht.
Roken slechter voor vrouwen
Passief roken verlaagt goede cholesterol van tienermeisjes meer dan van tienerjongens. En rokende vrouwen lopen een hoger risico op darmkanker dan rokende mannen.
Camera met insectenperspectief
Een nieuwe digitale camera die geïnspireerd is op de samengestelde ogen van insecten levert een extreem breed en diep gezichtsveld, zonder het beeld te vervormen.
SpaceShipTwo ontbrandt raket voor het eerst tijdens vlucht
Het Amerikaanse commerciële ruimtetuig SpaceShipTwo heeft gisteren voor de eerste keer tijdens een testvlucht de raketmotor doen ontbranden. Een belangrijke test.