Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Eos niet langer actief op X
Eos Wetenschap zal vanaf nu geen berichten meer plaatsen op X.
De beste wetenschapsboeken van 2024
Ben je op zoek naar een tof wetenschapsboek voor onder de kerstboom (of gewoon voor jezelf)? De Eos-redactie raadt je deze boeiende, grappige en mooie boeken over wetenschap aan.
Wie verdient de Eos-scriptieprijs 2024? Stem mee!
Een astronautentraining met VR en robotica, het belang van het Afrikaanse regenwoud, een auditieve test na beroerte, RNA-routes in kaart en een gepersonaliseerde snack van eendenkroos. Deze vijf studenten maken kans op onze Eos-scriptieprijs.
11 Antwerpse scholieren winnen Eos Wetenschapsprijs
De jaarlijkse Eos Wetenschapsprijs UAntwerpen zet leerlingen met een grote interesse in wetenschap de kijker. Ze ontvangen een tweejarig abonnement op Eos magazine en bezoeken samen met hun ouders en leerkrachten een onderzoekslab van de universiteit.
Nieuw in Eos Sterrenstof: maandelijkse hemelkalender
Word lid van Eos Sterrenstof en ontvang elke twee weken de laatste inzichten over astronomie, kosmologie, weer en ruimtevaart rechtstreeks in je mailbox.
Dit zijn de beste wetenschapsboeken van 2023
Ben je op zoek naar een tof wetenschapsboek voor onder de kerstboom (of gewoon voor jezelf)? De Eos-redactie raadt je deze boeiende, grappige en mooie boeken over wetenschap aan.
Wie verdient de Eos-scriptieprijs 2023? Stem mee!
Mri-onderzoek bij spreeuwen, detectie van energie-uitbarstingen bij tokamakreactors, een zeldzame laktechniek, verzwakte hersenbarrières en een 3D-huidmodel. Deze vijf studenten maken kans op onze Eos-scriptieprijs.
Afscheid van een icoon: oud-hoofdredacteur Filip van Brabander overleden
Begin november overleed Filip van Brabander op zeventigjarige leeftijd. Hij was de eerste eindredacteur van Eos en volgde in 1990 hoofdredacteur Jef Anthierens op. Hij leidde onze wetenschapsredactie tot 2005, waarna hij als freelancer aan de slag ging.
Embryoloog Ian Wilmut, bekend als kloner van schaap Dolly, is overleden
Ian Wilmut is overleden op 79-jarige leeftijd. Dat maakte de universiteit van Edinburgh, waaraan de embryoloog verbonden was, maandag bekend. Wilmut slaagde er als eerste in om een volwassen zoogdier te klonen.