Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Meer seks voor schaatsenrijders met haakachtige voelsprieten
Wetenschappers morrelden aan de genen die voor de voelsprieten zorgen waarmee mannetjes weerbarstige wijfjes vasthouden tijdens het paren.
Oudste bloed is van ijsmummie Ötzi
Europese onderzoekers hebben rode bloedcellen gevonden rond de wonden van ijsmummie Ötzi. Dat maakt Ötzi’s bloed voorlopig het oudste ooit.
De opblaasbare fietshelm
Een 'onzichtbare' fietshelm werkt zoals de airbags in een auto.
Nederlander monteert beelden Saturnus en Jupiter tot knappe video
Beelden van ruimtesondes Cassini en Voyager verwerkt tot boeiende korte film 'Outer Space'.
Deed vroege mens grote vleeseters uitsterven?
Volgens een nieuwe theorie is de vroege mens de oorzaak dat 2 miljoen jaar geleden grote vleeseters in Afrika massaal uitstierven.
Bof verspreidt zich over Vlaanderen
De recente uitbraak van het bofvirus is niet langer beperkt tot Gent. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid schat het aantal besmettingen ondertussen boven de 200, vooral onder studenten.
Genen in pauze-stand
In prille, embryonale stamcellen staan niet alle genen aangeschakeld. Ze staan op ‘pauze’, klaar om zo nodig ingeschakeld te worden.
Warme waterstromen doen zee-ijs versneld smelten
Tussen 2003 en 2008 smolt het zee-ijs bij Antarctica met snelheden tot 7 meter per jaar. Warm water onder het ijs is daarvan de hoofdoorzaak.
Reis rond de wereld met het ISS
Montage van recente beelden vanuit het ISS.