Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Oude diersoorten best bestand tegen klimaatverandering
De oudste overlevende gewervelden, zoals de reuzenpad en de Californische zeeleeuw, hebben meer kans klimaatverandering te doorstaan, dan jongere soorten, zoals de hamster.
Wij zijn allen Aurignacien
Tijdens het laatpaleolithicum (45.000-12.000 jaar geleden) was het een komen en gaan van oervolkeren in Europa. Toch stammen we af van één enkel volk. Zo blijkt uit een genetische analyse van 55 oermensen.
Wat leeft in onze darmen?
De eerste resultaten van het Vlaams Darmflora Project leggen verbanden bloot tussen onze levensstijl en de bacteriën in onze darmen.
Waar zit pijn in het brein?
Een nieuwe studie trekt de methode om te achterhalen of iemand pijn ervaart in twijfel.
Hoe dieren klimaatverandering verzachten
De teruggang van grote zoogdieren kan leiden tot minder grote bomen.
Exodus van dinosauriërs uit Europa ontdekt
Onderzoekers tekenden voor het eerst de wereldwijde migratiepatronen van dinosauriërs uit. Inclusief een merkwaardige periode waarbij dino's massaal uit Europa wegtrokken.
Je kans op maagkanker verkleinen doe je zo
Uit het grootste onderzoek naar maagkanker ooit, blijkt dat tal van nieuwe gevallen van maagkanker kunnen worden voorkomen door geen alcohol te drinken, geen bewerkt vlees te eten en een gezond gewicht te behouden.
Brein blijft 'wakker' op nieuwe slaapplaats
Daarom slapen we de eerste nacht in een ander bed meestal slecht.
Dt-fouten maak je in je hoofd
Dominiek Sandra onderzocht waarom dt-fouten zo hardnekkig zijn en publiceert de resultaten in Eos.