Eos Blogs
Op Eos Blogs delen experts in geneeskunde, psychologie, technologie en veel andere vakgebieden hun ideeën, verwondering en standpunten over de wetenschap. De bloggers bieden je een unieke kijk achter de schermen van de wetenschap – alsof je mee in hun lab of op het veld stapt.
Interesse om zelf te bloggen? Mail ons.
Wat gebeurt er als een drone op je hoofd neerstort?
Amerikaanse onderzoekers hebben crashtesten uitgevoerd met hobbydrones.
Climate Bastards en Brossers weer op stap
Wetenschapper en auteur Jan Stel vertelt over zijn ervaring als klimaatactivist en de rol van de media in het klimaatdebat.
Waarom eenvoudige ideeën zo krachtig zijn?
Hoe een eenvoudig idee eerst crashte om 50 jaar later uit haar as te herrijzen.
Nieuwtjes uit het heelal
De week van 16 september 2019 bracht ons: nieuws over een interstellaire komeet, neutronensterren met overgewicht, zwarte gaten met of zonder haar en een ouderdomsbepaling van het heelal.
Waarom worstelen zelfs specialisten met de structuur van water?
Als we het volle potentieel van water voor het leven op aarde willen begrijpen, hebben we een eenvoudig en stevig model nodig.
Nieuwe nr. 1 op hitlijst exoplaneten
K2-18b. Niet meteen een naam met hitpotentieel, zou je denken. Maar in nog geen 24 uur tijd groeide dit hemellichaam uit tot het bekendste exemplaar uit de lijst van zowat 4000 tot dusver ontdekte exoplaneten. Wat maakt K2-18b zo speciaal?
Als we haar wortels voeden, bloesemt de wetenschap
Het is aanlokkelijk om radicaal te kiezen voor onmiddellijk toepasbaar onderzoek. Maar als we echt vruchten willen plukken van de wetenschap, dan moeten we vooral haar wortels voeden.
Hoogbegaafdheid onder de loep: De overgang naar de middelbare school
Leerlingen met hoge cognitieve vaardigheden ervaren unieke uitdagingen in de overgang naar de middelbare school.
Twintigduizend mijlen onder een buitenaardse zee
Op Europa, een ijsmaan van Jupiter, bevinden zich watervulkanen. Die kunnen ons meer leren over de aanwezigheid van leven in haar verborgen oceaan.