Tim Vernimmen
Meest behandelde onderwerpen:
Schimmel bedreigt tarweteelt
Het vakblad Science publiceert deze week twee genetische studies over tarwe. Het ene leert ons hoe we het gras ooit domesticeerden tot graanleverancier, het andere hoe de teelt bedreigd wordt.
Alzheimerklonters ontrafeld
Alzheimer ontstaat wanneer eiwitten in de hersenen gaan klonteren. Wetenschappers bestudeerden van dichtbij hoe die klonters ontstaan.
Vaccins krijgen kanker klein
De laatste jaren wordt veel verwacht van toepassingen waarbij ons eigen afweersysteem gestimuleerd wordt om kankercellen te lijf te gaan.
Gezondheidszorg cruciaal om armoede te verslaan
Voor wie al wat geld heeft, is het relatief eenvoudig om bij te verdienen. Voor wie arm is, is dat helaas vaak veel moeilijker, onder meer omdat armen veel meer tijd spenderen aan het vervullen van basisbehoeften.
Wat als een breingestuurde machine een ongeval veroorzaakt?
Hoewel de toepassingen nog bescheiden en omslachtig zijn, is het idee dat we met onze hersenen rechtstreeks computers en machines aansturen niet langer science fiction.
‘Grote lama’ krijgt eindelijk plaats op stamboom
Het fossiel werd gevonden door Charles Darwin tijdens de reis met de Beagle, maar kon nooit aan een hedendaagse diersoort gelinkt worden.
Antarctica: minder pinguins, meer planten
Het ijs op en rondom het Antarctische continent wordt op de voet gevolgd. Hoe het de dieren en planten er vergaat, is minder duidelijk. Nochtans staan ook hen grote veranderingen te wachten.
Waarom vals nieuws viraal gaat
De hoge snelheid waarmee ze wordt geproduceerd, verklaart waarom nep nieuws en hoaxes viraal gaan op sociale media.
Waar is de olie van Deepwater Horizon gebleven?
Bij de ramp liepen meer dan vier miljoen vaten ruwe olie in de Golf van Mexico. De olie werd bestreden met een oplosmiddel. Heeft dat zijn werk gedaan?