Tim Vernimmen
Meest behandelde onderwerpen:
Hiv, ebola en kanker: kan onze afweer ze weldra alleen aan?
Wetenschappers ontwikkelen steeds meer methodes die ons immuunsysteem helpen om de lastigste medische problemen van onze tijd grotendeels op eigen houtje op te lossen.
Ebola effent pad voor malaria en mazelen
Nu de ebolacrisis zich stabiliseert, maken wetenschappers zich zorgen over de nasleep ervan.
Kochten Britse jagers-verzamelaars 'onze' tarwe?
'Onderwaterarcheologen' hebben bewijs gevonden dat de Britten 8.000 jaar geleden al graan aten. Nochtans leefden zij toen nog als jagers-verzamelaars. Waar kwam het graan dan vandaan?
Waar paaltjes verdwijnen, verdwijnt ook de grauwe klauwier
Door van kleine stukjes grond één grote lap te maken, sneuvelen er heel wat paaltjes, struiken en bomen, en dat is precies wat de klauwieren nodig hebben.
Cellen gereset tot stamcellen in levend organisme
Spaanse onderzoekers konden veelzijdige stamcellen oogsten in het lichaam van levende muizen. Ze zouden beter zijn dan de versies die in petrischaaltjes groeien. Een belangrijke doorbraak.
Opmars van de melksnor
Hoe komt het dat wij Europeanen elke dag ongestraft een glas koemelk kunnen drinken en de Chinezen dat met buikkrampen moeten bekopen? Recent onderzoek toont aan dat genen en cultuur hand in hand zijn gegaan.
Down-chromosoom uitgeschakeld
Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om met een schakelaar-gen de effecten van het Downsyndroom in een levende cel te onderdrukken.
Zinderende zintuigen
Bloemen kunnen elektrisch communiceren met potentiële bestuivers. En zij zijn niet alleen, ook heel wat dieren gebruiken elektrische velden om zich te oriënteren.
Zon, zee en afval
Onze zeeën bulken van het plastic. Onderzoekers van UGent hebben net een inventaris klaar van het plastic afval in onze Noordzee.