Te veel vertrouwen op zonnecrème is geen goed idee
Zonnecrème beschermt te weinig tegen schadelijk uv-licht. Minder bruinen is beter voor de gezondheid.
Zonnecrème beschermt te weinig tegen schadelijk uv-licht. Minder bruinen is beter voor de gezondheid.
De allergie is het gevolg van een tekenbeet en maakt patiënten allergisch voor rood vlees, en soms melk en gelatine.
Antistoffen in moedermelk beschermen prematuurtjes tegen necrotiserende eterocolitis (NEC), een levensbedreigende bacteriële infectie van de darmwand.
Experts uiten hun ongenoegen over de wildgroei aan coaches en consulenten, die soms gevaarlijk advies geven. De Vlaamse overheid betaalt hun opleidingen deels terug.
Een specifiek darmfloratype is gelinkt aan zowel depressie als ontstekingsziekten van de darmen.
Vorige maand kregen we uitzonderlijk veel slecht nieuws over de staat van de planeet. Misschien hebben we net dat nodig, denkt oceanoloog Jan Stel.
Het afbouwen van antidepressiva tijdens de zwangerschap is veilig voor zowel moeder als kind als er ook psychologische training wordt aangeboden.
Stel je even voor: een patiënt ondergaat een maagverkleining en blijkt een tijdje later, ondanks het nemen van de pil, plots zwanger te zijn. Het zou zomaar kunnen - als de patiënt een vrouw is tenminste. Nele Steenackers (KU Leuven) legt uit hoe dat kan.
Mag je eten wat je maar wil of kom je snel bij? Dat hangt volgens een nieuw onderzoek aan The University College London af van één bepaald gen, dat door de jaren op verschillende manieren is geëvolueerd.
In de lente van 2020 krijgt de Universiteit Gent een eigen wetenschapsmuseum. Het academisch erfgoed laat zien hoe wetenschappers denken en werken.
Kinderen van IS-strijders zijn ideologische tijdbommen. Vanaf hun vijfde werden ze systematisch geconfronteerd met geweld en doordrongen van haat tegen het Westen. Hoe kunnen we die ontmijnen?
Volgens het Wereldnatuurfonds krijgen we zo’n vijf gram microplastics per week binnen, ongeveer het gewicht van een bankkaart. Klopt dat?
Genetische gemodificeerd voedsel is niet volledig geaccepteerd bij het publiek, en stuit op veel weerstand en scepsis. Kan onderwijs daar iets aan veranderen? Het lijkt invloed te hebben.
Een robot die het wil maken in de echte wereld moet kunnen lopen, klimmen, zwemmen en, als het even kan, vliegen. Robotontwikkelaars laten zich daarvoor graag inspireren door de natuur.
Wat doe je als natuurbeschermer als de grote witte haai het voortbestaan van de zeeotter bedreigt? Dat soort dilemma's komt steeds vaker voor in ons verstoorde milieu.
Een drijvende varen inspireerde Duitse onderzoekers tot het maken van een zelfklevende folie die droog blijft onder water. Deze bionische laag op scheepsrompen vermindert de wrijving en bespaart daarmee brandstofverbruik.
Voor de ban DDT in de jaren ‘70, vergiftigde het pesticide naast schadelijke pestsoorten ook nuttige insecten en vogels. Dat gebeurde zowel in Europa als in de VS en Canada. Toch zijn we nog niet van DDT af. Het pesticide breekt immers zo langzaam af, dat het tot op vandaag in het water en de bodem zit.
Duidelijke labels, hogere prijzen en minder frisdrank op school zijn de meest effectieve manieren om mensen minder frisdrank te doen drinken.