Surveillancesysteem werkt als een vleermuis
Intelligente software herkent via geluidsgolven of iemand in de omgeving zit, staat, wandelt of valt.
Intelligente software herkent via geluidsgolven of iemand in de omgeving zit, staat, wandelt of valt.
In de laatste vijftig jaar heeft er zich een enorme kennis opgestapeld over hoe cellen werken. Dit heeft volgens sommigen niet geleid tot een dieper theoretisch begrip van wat een cel is. Waarom? Een mogelijke verklaring is dat cellen complex zijn en dat het tijd vergt. Er is ook een andere optie, dat van een verkeerd interpretatiekader, namelijk de cel als machine.
Verouderende hersenen maken minder nieuwe cellen aan. Mogelijk is het immuunsysteem daar de oorzaak van. Die ontdekking kan helpen om de aftakeling van het brein tegen te gaan.
Er is op aarde plaats voor ruim anderhalf miljard hectare extra bos. Die extra bomen kunnen twee derde van onze CO2-uitstoot uit de lucht halen.
Wetenschappers verwijderden het DNA van het aidsvirus uit cellen van levende muizen. Proeven op primaten en mensen volgen mogelijk al binnen het jaar.
Als je fairtradechocolade koopt, ga je ervan uit dat de cacaoboer en de arbeiders een eerlijk loon krijgen en in veilige en goede omstandigheden werken. Het echte verhaal achter die eerlijke chocolade is toch wat complexer.
De productie van wierook zal de komende twintig jaar halveren.
Windmolens in een park verstoren elkaars werking. De achterste molens zijn tot 40 procent minder efficiënt.
Een robot met het gewicht van twee bijen heeft zijn eerste zelfstandige vlucht gemaakt.
Onze hersencellen zijn beter gefinetuned om een onderscheid te maken tussen gezichten die dezelfde huidskleur als de onze hebben.
Menig zonnepaneelbezitter wacht dezer dagen met een bang hart tot de installateur van de nieuwe digitale energiemeter aanklopt. Voor wie is de nieuwe regeling voordelig, en wie verliest geld?
Op zaterdag 29 juni is Sanne Deurloo, hoofdredacteur van Nemo Kennislink, op 51-jarige leeftijd overleden. Sanne was een gewaardeerd columnist bij Eos.
Een van de grote euvels van kernenergie is het radioactieve afval. Het blijft honderdduizenden jaren lang gevaarlijk. Eén proces zou toelaten om de levensduur van dat afval sterk te reduceren. Met een onderzoeksreactor in Mol willen Belgische atoomwetenschappers dat proces in de praktijk demonstreren.
Algemeen geldt: witte wijn maak je met witte druiven, rode wijn met rood-paarse. Maar de druivenvariant bepaalt veel meer dan alleen de kleur. Hier vind je een kort overzicht van de tien populairste druiven, met de meest geteelde vooraan. ‘Smaak’ geeft aan hoe wijnkenners de smaak subjectief ervaren.
De Antwerpse spoedarts en psychotherapeut Alain Mahjoub waarschuwt in zijn boek 'Jij bent, dus ik ben' voor de enorme impact van eenzaamheid in onze prestatiegerichte samenleving. Een mens heeft minstens 7 concrete contacten per dag nodig om zich goed te voelen, stelt hij. Klopt dat wel?
De blauwe kleurstof voor jeans is vervuilend om te maken. Schimmels vormen een duurzaam alternatief, ontdekten onderzoekers toevallig.
Ingenieurs maakten een enzym dat plantenafval afbreekt. Doel is om het afval om te zetten tot duurzame nylon, plastic en chemicaliën.
Die unieke darmbacteriën zetten het melkzuur dat de spieren vormen tijdens een inspanning om tot een stof die de prestatie verbetert.