Kleinste diamant ter wereld ontwikkeld in Limburg
De synthetische nanodiamant is ongeveer honderdduizend keer kleiner dan de breedte van een menselijk haar.
De synthetische nanodiamant is ongeveer honderdduizend keer kleiner dan de breedte van een menselijk haar.
Twee zeer krachtige zonnevlammen maakten het (langgolvige) radioverkeer op aarde gedurende vele uren onmogelijk. Dat bemoeilijkte de hulpacties.
Vorige week besliste het Europese hof dat genetische wijzigingen aangebracht met behulp van CRISPR-technologie onder de ggo-wetgeving vallen. Bart Staes (Groen) noemt de beslissing een overwinning voor de consument, de landbouwer en het milieu. Waarom zijn zoveel wetenschappers dan niet tevreden?
Jongeren kunnen niet meer zonder hun smartphone. Is dat een zegen of een vloek?
Wie kampt met een depressie heeft lagere waarden van een specifiek molecuul in zijn bloed.
Het kwik loopt de laatste dagen flink op. Heeft die warmte een effect op ons denkvermogen? Worden we minder productief?
Na een mislukte besnijdenis moet Bruce door het leven als Brenda. Als 14-jarige ontdekt hij de waarheid en besluit hij om weer een mannelijke identiteit aan te nemen. Wat leerde de wetenschap uit deze case?
Vrijdagavond kan je vanaf 21u30 kijken naar de langste totale maansverduistering of ‘bloedmaan’ van de eeuw. De bloedmaan is al heel lang een inspiratiebron voor mythes, vaak als een onheilspellend voorteken.
Dankzij haar gezamenlijke hoogspanningsnet zou Europa nú al 35 procent van haar elektriciteit uit hernieuwbare bronnen kunnen halen.
In een Zwitsers lab spint een glasdeeltje een miljard keer per seconde om zijn as.
Benodigdheden: een beetje klei, een metalen buisje, een oven, een hogedrukpan, en natuurlijk stukjes plant of dier.
Auteur-journalist en Eos-medewerker Geert De Vriese maakte de in deze hete en droge weken vaak aangehaalde zomer van 1976 niet alleen zelf mee, hij schreef er later ook een boek over. Hoe keken klimaatwetenschappers er destijds tegenaan? En wat deden de overheden én de gewone Vlamingen toen?
Bij radaronderzoek van de zuidpool van Mars is, anderhalve kilometer onder het ijsoppervlak, een verborgen meer van vloeibaar water ontdekt.
Een team Amerikaanse wetenschappers onderzocht de link tussen temperatuurstijgingen en welzijn. Hogere temperaturen lijken in Mexico en de Verenigde Staten voor meer zelfdodingen te zorgen.
We gebruiken niet allemaal dezelfde cues om gezichtsuitdrukkingen te herkennen.
Zelfs in tijden van honger bouwt E. coli zijn stofwisselingsapparaat verder uit.
Vlak na haar ontstaan zou de maan levensvatbaar zijn geweest, en zouden er simpele micro-organismen kunnen geleefd hebben.
De verhoogde concentratie aan koolzuur in de zee tast de reukzin van zeebaarzen aan.