Vanwaar komt de geur van regen?
Soms kan je de regen ruiken. Hoe komt dat?
Soms kan je de regen ruiken. Hoe komt dat?
Er lijkt vooruitgang te worden geboekt in de lange zoektocht naar een hiv-vaccin. Het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet publiceerde erover.
De ontdekking brengt de oplossing van het vraagstuk van de kosmische straling een belangrijke stap dichterbij.
Opgegraven botten van noordkapers en van grijze walvissen in de buurt van de Straat van Gibraltar wijzen op een bloeiende walvisjacht en –nijverheid tijdens de Romeinse tijd.
We eten steeds meer verse vis. Ondanks een prijsstijging van 6 procent, kochten we in 2016 twee procent meer verse vis dan in het jaar daarvoor. Wat is de ecologische impact?
En een half jaar later volgt een tweede computermijlpaal die u op dit eigenste moment misschien gebruikt, de muis. Voor het eerst gedemonstreerd tijdens wat de ‘Mother of All Demos’ zal worden genoemd.
Hoewel orgaantransplantaties vele levens helpen redden, brengen ze ook een hoger risico op lymfeklierkanker met zich mee.
Een man die een ijzeren staaf dwars door zijn hoofd kreeg, overleeft het ongeval maar ontwikkelt een andere persoonlijkheid.
De provincie Limburg zoekt burgerwetenschappers om de kwaliteit van en het leven in zijn vijvers te onderzoeken.
Govert Schilling neemt je mee op reis naar M13, een kolossale, bolvormige samenscholing van vele honderdduizenden sterren die tot de oudste structuren in het Melkwegstelsel behoort.
Lotto-Soudal reed de ploegentijdrit in de Dauphiné met de zogenaamde “Speed Gel” van een Limburgs bedrijf op hun benen én haalde een bijzonder snelle tijd. De UCI heeft de Speed Gel nadien “preventief” verboden. De vraag: is de gel zinvol?
Drie lepels walnoten per dag halveren de kans op diabetes type 2, zo concluderen Amerikaanse onderzoekers uit een nieuwe studie.
Koraalriffen rond de Chagosarchipel, ten zuiden van de Malediven, hebben last van een ongewone vijand: ratten. Via een omweg weliswaar. Ratten decimeren er de vogelpopulatie, die het koraal met uitwerpselen voedt.
Franse archeologen hebben voor het eerst een volledige schedel opgegraven van de Gomphotherium, een olifantachtige die miljoenen jaren geleden al het loodje heeft gelegd.
Op een afstand van bijna 13 miljard lichtjaar is een quasar (actieve kern van een sterrenstelsel) ontdekt die extreem helder is op radiogolflengten.
Door de niet aflatende miniaturisering moeten chipfabrikanten steeds creatievere manieren bedenken om de geproduceerde warmte af te voeren. Maar ze kunnen ook – geheel from scratch - opnieuw beginnen met een ander materiaal dan silicium.
In gesteente van meer dan een miljard jaar oud vonden wetenschappers sporen van fycocyanine terug, de ‘chlorofyl’ van blauwalgen.
CRISPR-Cas maakt het mogelijk met ongekende precisie DNA te wijzigen en genen uit te schakelen. De genbewerkingstechniek ontketent een ware revolutie in de biologie: niet alleen biomedici, maar ook neurowetenschappers en plantbiologen gaan ermee aan de slag.