Geruisloos vliegen
Japanse wetenschappers denken dat de mens nog wel wat te leren heeft van de uil, die ’s nachts geruisloos door de lucht zoeft.
Japanse wetenschappers denken dat de mens nog wel wat te leren heeft van de uil, die ’s nachts geruisloos door de lucht zoeft.
Het spelen van commerciële breinspelletjes verbetert je cognitieve vaardigheden nauwelijks.
Daor cell morghūlis! No cell must die. Hoe kom je te weten of je fluorescente nanodeeltjes toxisch zijn voor cellen? Ontdek het nu.
Wiskunde is een belangrijk wetenschappelijk wapen om enkele prangende vragen in de medische, biologische en ecologische wetenschap te beantwoorden.
Wanneer een zwangere vrouw wordt blootgesteld aan lawaai, dan heeft ook haar ongeboren baby daar last van.
Buiten het seizoen en op gure dagen, dan kruipen de fossielenjagers uit hun schelp. Ze zoeken urenlang naar overblijfselen die miljoenen jaren oud zijn. Ook thuis zijn ze nog lang bezig met kappen en vernissen. Eos trok naar Cap Blanc-Nez met twee enthousiaste gidsen.
Foto’s maken doet je gelukkige momenten intenser beleven. Als je ze tenminste niet meteen op Instagram of WhatsApp gooit.
In verschillende Amerikaanse steden zijn bepaalde baanvakken op drukke momenten voorbehouden aan auto’s waarin behalve de chauffeur minstens één passagier zit.
Het vakblad Science publiceert deze week twee genetische studies over tarwe. Het ene leert ons hoe we het gras ooit domesticeerden tot graanleverancier, het andere hoe de teelt bedreigd wordt.
Het oppervlak van de planeet Mars is, door een combinatie van chemische verbindingen (perchloraten) en de UV-straling van de zon, hoogstwaarschijnlijk bacteriedodend.
Van sommige dingen die je makkelijk zelf kan doen, is bewezen dat ze je geluksgevoel verhogen, al is het maar een klein beetje.
Wat doe je als je een bijen- of wespennest vindt in je tuin? En wat als je gestoken wordt? Eos adviseert.
Een onderzoek bij een groep met kinderen met lage socio-economische status toont een verband tussen voedselallergieën en angsten.
Alzheimer ontstaat wanneer eiwitten in de hersenen gaan klonteren. Wetenschappers bestudeerden van dichtbij hoe die klonters ontstaan.
Met 36 jaar aan archiefbeelden van de Ronde van Vlaanderen detecteerden onderzoekers van de UGent de effecten van klimaatverandering op bomen. De bomen op de hellingen van de Ronde komen de laatste decennia veel vroeger in blad dan voorheen.
De laatste jaren wordt veel verwacht van toepassingen waarbij ons eigen afweersysteem gestimuleerd wordt om kankercellen te lijf te gaan.
Autonoom en honderd procent elektrisch. Dat wordt de Yara Birkeland, het allereerste containerschip in zijn soort.
Mannen willen dood, vrouwen willen ontsnappen of om hulp schreeuwen.