Wetenschappers bespioneren paarlustige paling
De wegen van de paling waren lange tijd ondoorgrondelijk. Waar ze zich voortplanten was bijvoorbeeld lange tijd een mysterie. Tot wetenschappers de beestjes uitrustten met een satellietzendertje.
De wegen van de paling waren lange tijd ondoorgrondelijk. Waar ze zich voortplanten was bijvoorbeeld lange tijd een mysterie. Tot wetenschappers de beestjes uitrustten met een satellietzendertje.
De WHO plaatst rood vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Wij legden enkele lezersvragen voor aan voedingsexpert Patrick Mullie.
Walvissen en andere grote beesten speelden ooit een belangrijke rol bij het wereldwijde transport van voedingsstoffen, maar hun bijdrage is dramatisch geslonken.
Ons brein heeft aparte vakjes voor grote herinneringen en voor details. Dat achterhaalden Nijmeegse onderzoekers aan de hand van de game The Sims.
Van huiskatten tot dolfijnen – de mens blijkt niet de enige op de wereld die treurt om het verlies van geliefden.
Van rood vlees kan je kanker krijgen. Dat staat in een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie dat vandaag verschijnt. Vooral bewerkt vlees, zoals charcuterie en hamburgers, zou even schadelijk zijn als sigaretten.
Ruimtesonde New Horizons heeft de allereerste foto’s van het Plutomaantje Kerberos naar de aarde gezonden.
Wat goed is voor onze gezondheid is dat niet voor koraalriffen, die door onze smeerlust aan DNA-schade en verbleking lijden.
Wetenschappers van de TU Delft hebben aangetoond dat de 'spookachtige invloed op afstand', die Einstein weigerde te aanvaarden, echt bestaat.
Jongeren met een genetisch risico op alzheimer raken sneller gedesoriënteerd. Desoriëntatie is daarom een mogelijke voorspeller van de ziekte.
De aardscheerder is opmerkelijk groot: ongeveer 400 meter.
Economische activiteit piekt bij een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 13 graden en lijdt wellicht meer onder de klimaatverandering dan gedacht.
Hoewel stress de spraakstoornis duidelijk in de hand werkt, is ze er niet de oorzaak van. Die ligt in de hersenen.
De Leuvense arts en onderzoeker Peter Carmeliet probeert tumoren met zachte hand te slim af te zijn. ‘We vechten tegen een vindingrijke vijand.’
Een hardnekkige bacterie richt grote verwoesting aan in de Italiaanse olijfgaarden. Als de ziekte zich verder verspreidt, zou dat de teelt in heel Zuid-Europa kunnen doen instorten.
Grovedennenbossen halen in Vlaanderen jaarlijks zo’n 260 ton fijn stof uit de lucht, goed voor een gezondheidswinst ter waarde van een kleine 40 miljoen euro.
Als kind was Maarten Larmuseau verslingerd aan de familiestamboom die zijn oom bijhield. Vijfentwintig jaar later is die fascinatie alleen maar sterker geworden. Aan de hand van ons DNA onderzoekt Larmuseau eeuwenoude migraties en stambomen. Hij lost er bovendien misdaden mee op.
Watervlooien passen zich aan hogere temperaturen aan. Een sterk staaltje evolutie in actie.