Fossiele maaginhoud toont evolutie spitssnuitdolfijnen
Paleontoloog Olivier Lambert van het KBIN kon uit de fossiele maaginhoud van een spitssnuitdolfijnen diens evolutie achterhalen.
Paleontoloog Olivier Lambert van het KBIN kon uit de fossiele maaginhoud van een spitssnuitdolfijnen diens evolutie achterhalen.
Over allerlei soorten betegelingen.
Orkaan Irma raast momenteel over de Caribische Eilanden. De ravage is gigantisch en ze is dan ook voorpaginanieuws. Voor klimaatexperts is dit geen ongewoon fenomeen. Tropische cyclonen komen namelijk vooral voor in de herfst. Maar hoe komt dit? Hoe ontstaan orkanen? En wat is het verschil tussen orkanen, cyclonen en tyfoons?
De Hubble Space Telescope heeft statistische aanwijzingen gevonden voor het bestaan van enorme aantallen sterrenstelsels in het pasgeboren heelal.
Hoe meer regenwormen in de grond, des te vruchtbaarder de bodem. De manier waarop je je moestuin bewerkt, heeft een groot effect op de samenstelling van regenwormpopulaties.
Dat blijkt uit analyse van kabeljauwbotten die gevonden werden in het in 1545 gezonken oorlogsschip Mary Rose.
Het kraakbeen in een schouder reageert anders op belasting dan dat in een knie, blijkt uit een studie bij ... kangoeroes
De traditie van het draaiorgel, het kermisorgel en het dansorgel mag dan vluchtig geweest zijn, hun populariteit was des te glorieuzer.
Francis Halzen heeft de prestigieuze Balzan-prijs 2015 gewonnen. Onder impuls van de Belg, die al vele jaren in de VS actief is, werd op Antarctica de grootste neutrinodetector ter wereld gebouwd.
Wetenschappers ontmaskerden de boosdoener van spierpijn bij het gebruik van cholesterolverlagende statines.
"Swarm man" bevestigde 54 kleine drones aan elkaar en aan een stoel om er een vliegtuigje van te maken.
In de 17de eeuw was deze Hollandse Cirkel een universeel meetinstrument.
Sommige diersoorten zullen zelfs eerder uitsterven. Zo luidt de onverwachte uitkomst van een onderzoek van Alterra Wageningen UR.
Archeologen hebben op minder dan drie kilometer van Stonehenge negentig rechtopstaande stenen ontdekt. De stenen zitten een meter onder de grond en werden met behulp van radartechnologie opgemerkt.
Groenten fermenteren is in, maar hoe gezond zijn ingemaakte wortels? Fermenteer je eigen wortels – uit eigen tuin of uit de winkel – en de Universiteit Antwerpen zoekt het voor je uit.
Verschillende studies laten zien dat kinderen die opgroeien op een veeboerderij minder last hebben van allergieën en astma. Gentse wetenschappers hebben het mechanisme achter dat beschermende effect ontdekt.
Wie voor elke maaltijd een halve liter water drinkt, valt meer af dan wie dat niet doet. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Universiteiten van Birmingham en Oxford.
Binnen nu en 1500 jaar zal er een grote, extreem hete ster in onze Melkweg ontploffen.