Nefertiti gevonden?
De Britse archeoloog Nicolas Reeves vermoedt dat hij eindelijk de laatste rustplaats van de legendarische Egyptische vorstin ontdekt heeft.
De Britse archeoloog Nicolas Reeves vermoedt dat hij eindelijk de laatste rustplaats van de legendarische Egyptische vorstin ontdekt heeft.
Voor de tiende maal hebben sterrenkundigen een planeet ontdekt die een baan beschrijft rond een dubbelster - net als Tatooine, de thuisplaneet van Luke Skywalker in de sciencefictionfilm Star Wars.
De hersenactiviteit van patiënten met epilepsie verloopt synchroon met de muziek die ze beluisteren. Die bevinding kan in de toekomst leiden tot nieuwe therapieën voor de ziekte.
Lijden onverdoofd geslachte dieren meer of minder?
Frisdrankproducent steunt wetenschappers die vooral naar inactiviteit - en niet voeding - wijzen als oorzaak van overgewicht.
Precies honderd jaar geleden stierf Henry Moseley aan het front. De beloftevolle wetenschapper had de wetenschap nog grote bijdragen kunnen leveren.
Vrouwen die een maagverkleining ondergingen om overgewicht te verliezen, voelen de effecten van alcohol veel harder dan voor hun operatie.
Duim naar boven of naar beneden: het handgebaar lijkt via het Facebook-icoontje helemaal verankerd in deze tijd. Dat ‘duimen’ zou een erfenis van de gladiatorenspelen kunnen zijn.
Vrouwen zijn anders. Ze zijn anders ziek en reageren anders op behandelingen dan mannen. De geneeskunde is niet langer blind voor de verschillen tussen mannen en vrouwen, maar er is nog werk aan de winkel.
Dat is de geruststellende, maar ook voorlopige, conclusie die wetenschappers trekken uit waarnemingen van een verre pulsar, die al meer dan twintig jaar lopen.
Steeds meer mannen gebruiken (legale) supplementen om hun lichaam er beter te laten uitzien.
Een internationaal team van wetenschappers heeft ontdekt dat de grootteverdeling van de brokstukjes in de ringen van Saturnus het gevolg is van hun onderlinge interacties.
De bionische mens, de cyborg, is geen sciencefiction meer. Het is intussen mogelijk robotprothesen aan te sturen met het brein.
Het licht van het stelsel heeft er 13,23 miljard jaar over gedaan om de aarde te bereiken.
Wetenschappers onderzoeken oudste sporen van voortplanting bij meercellige organismen.
Meisjes en jongens maken zich soms al vanaf acht jaar zorgen over hoe hun lichaam er uitziet, wat een risico inhoudt voor eetstoornissen als ze ouder worden.
Wormen spelen een cruciale rol in de bodemcyclus, doordat ze plantenafval verwerken. Giftige stoffen van planten deren hen niet, dankzij speciale stoffen in hun darmen, zo blijkt.
CO2 uit de uitstootgassen van energiecentrales halen is erg duur en energieverslindend. Veronique Van Speybroeck en Lennart Joos van de Universiteit Gent bedachten een zuinige versie van de technologie.