Buitenaards leven? De kans is klein
Het lijkt er op dat het geen kwestie meer is van of, maar enkel nog van wanneer we buitenaards leven ontdekken. Maar is dat zo? Hoe zeker zijn we hiervan?
Het lijkt er op dat het geen kwestie meer is van of, maar enkel nog van wanneer we buitenaards leven ontdekken. Maar is dat zo? Hoe zeker zijn we hiervan?
De economie globaliseert, de natuur volgt. Steeds meer uitheemse dieren en planten verhuizen naar onze streken en daar zitten ook giftige exemplaren bij. Een gevaar voor de volksgezondheid, of loopt het allemaal zo’n vaart niet?
Snel opeenvolgende warme periodes speelden een grotere rol in het uitsterven van grote zoogdieren in het laat pleistoceen dan de mens.
Dit beeld toont een artist’s impression van het oppervlak van exoplaneet Kepler 452b – wellicht de meest ‘aardeachtige’ planeet die tot nu toe is opgespoord.
Doordat de provincie Flevoland vroeger zee was, duiken er nu nog geregeld eeuwenoude scheepswrakken op, midden in de velden. Eos-redacteur Arno De Wispelaere bracht een bezoek aan zo'n opgraving.
Hoeveel fijn stof krijg je in je longen tijdens het fietsen, wandelen en autorijden in Antwerpen en omgeving? De resultaten van twee weken rondhossen met meetapparatuur.
Britse chirurgen hebben voor het eerst een bionisch oog ingeplant bij een man die lijdt aan netvliesveroudering. Dankzij het implantaat herkent de man opnieuw contouren.
Niet alleen mensen uit Eurazië zijn de voorvaders van de Latijns-Amerikaanse bevolking, maar ook die uit Australië.
Een Russische zakenman pompt honderd miljoen euro in de zoektocht naar buitenaards leven. Aan het Amerikaanse SETI-instituut zijn wetenschappers al een halve eeuw vruchteloos op zoek naar E.T.
Plankton stoot kleine deeltjes uit, die in de zomer het aantal druppels in de wolken boven de meest zuidelijke oceaan verdubbelen. Daardoor ontstaan heldere wolken die meer zonlicht terugkaatsen en zorgen voor verkoeling.
Met deze tips kan je zelf de milieu-impact van luiers helpen verlagen.
Luiers beoordelen op ‘duurzaamheid’ is géén rechttoe rechtaan gebeuren. Dat heeft veel redenen.
Het is een terugkerend dilemma. Dat zal voorlopig zo blijven, want door de snelle, gelijktijdige ontwikkelingen binnen de luierwereld zelf én bij de afvalverwerking verandert de afweging haast met de dag.
Wie heeft in tropenlanden eigenlijk baat bij wegwerpluiers?
Twintig jaar geleden had niemand in China van wegwerpluiers gehoord. Inmiddels zijn het jereinste statussymbolen onder de stedelijke middenklasse.
Luierconstructie is veel meer hightech dan het lijkt. En de ontwikkelingen staan nog lang niet stil. Maar is de duurzaamheid daarbij gebaat?
Kort na de Tweede Wereldoorlog begon het Amerikaanse ministerie van Landbouw proeven te doen met waterminnende kunststoffen om water beter vast te houden in de bodem. Al snel werden door de chemische industrie ook tal van andere toepassingen ontdekt.
Het zag er zo veelbelovend uit, kort na de eeuwwisseling. De enorme stroom van luierafval die jaarlijks geproduceerd werd door huishoudens, kinderdagverblijven en zorgcentra voor ouderen, kon eindelijk gerecycled worden.