Kun je een tekenbeet voorkomen?
Ongeveer 10% van de teken is besmet met Borrelia burgdorferi, de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Jeugd-en wandelclubs wordt gevraagd alert te zijn en tips te verspreiden hoe je teken te slim af kan zijn.
Ongeveer 10% van de teken is besmet met Borrelia burgdorferi, de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Jeugd-en wandelclubs wordt gevraagd alert te zijn en tips te verspreiden hoe je teken te slim af kan zijn.
In de atletiek worden nog geregeld wereldrecords gebroken, en velen vragen zich af wanneer we uiteindelijk op de limieten botsen. Ook racepaarden blijken nog altijd sneller en sneller te lopen.
Elektriciteit en kunstlicht werken slaaptekort in de hand. Dat blijkt uit een studie bij jager-verzamelaars.
In een kansarme omgeving wonen, zorgt ervoor dat je meer dan een decennium ouder bent dan mensen die uit een aangename buurt afkomstig zijn.
Draagbare robotpakken beloven verlamden weer op de been te helpen, zware arbeid te verlichten en gewone mensen bovennatuurlijke krachten te geven.
Amerikaanse onderzoekers bouwden een robot die zich net als een kakkerlak zijlings door obstakels heen loodst.
Een analyse van een 40.000 jaar oud kaakbeen heeft aangetoond dat deze vroege, Europese homo sapiens tot 11 procent DNA deelde met neanderthalers.
Tijdens 23 avonturen liep Kuifje in totaal 244 verwondingen op, wat resulteerde in zes ziekenhuisopnames en twee operaties.
Nederlandse onderzoekers ontdekken waar pijn in zenuwloos kraakbeen vandaan komt.
Wie een tekenbeet heeft, kan dat voortaan melden op een website. Met die gegevens wil de Belgische overheid een risicokaart maken voor de ziekte van Lyme.
Erg spectaculair ziet het er niet uit, maar toch is dit ons allereerste bewegende kleurenbeeld van Pluto.
Wereldkampioenen stilzitten en meesters in camouflage: wandelende takken. Als entomologen de tropische wouden van Zuidoost-Azië intrekken, keren ze met tientallen nieuwe soorten terug.
De degenkrab is samen met de coelacant een schoolboekvoorbeeld van een 'levend fossiel', een organisme dat amper verschilt van miljoenen jaren oude fossielen. Maar schijn bedriegt.
DNA-analyses van olifantendrollen en ivoor kunnen helpen in de strijd tegen stropers.
Niet enkel de stroming van het water bepaalt waar op de oceaan drijvende zaden en vruchten terechtkomen. Ook de wind speelt een rol.
Vergeleken met de jaren 1980 zwemt er minder vis in de Waddenzee, al zijn er grote verschillen tussen soorten onderling. Een link wordt gelegd met verlies aan goed leefgebied.
Bestaat er een optimale frequentie voor seks?
De kleine komeetlander Philae wordt heel voorzichtig weer aan het werk gezet. Maar voordat het zover is zal de lander, die afgelopen zaterdag na zeven maanden uit zijn ‘winterslaap’ kwam, grondig worden getest.