Wetenschappers ‘hacken’ darmbacterie
Wetenschappers zijn erin geslaagd om een veel voorkomende darmbacterie nieuwe eigenschappen te geven en in de darm van een muis te herintroduceren.
Wetenschappers zijn erin geslaagd om een veel voorkomende darmbacterie nieuwe eigenschappen te geven en in de darm van een muis te herintroduceren.
Combinatie van zachte en harde materialen maakt springende robots efficiënter.
De elfjarige activiteitscyclus van de zon wordt veroorzaakt door ‘dynamo-effecten’ in twee verschillende lagen – de ene diep in de zon, de andere vlak onder het zonsoppervlak.
Diep uitgesleten riviervalleien, uitgestrekte delta's en sporen van puinstromen doen een waterrijk verleden vermoeden op Mars.
Bewijzen dat straling van hoogspanningslijnen schadelijk is, zijn er niet, beklemtoont de Vlaamse overheid. Waarom dan al die heisa?
Kennis over lichaamseigen eiwitten biedt mogelijkheden voor therapie tegen alzheimer.
Hersenscans van rhesusapen tonen dat angstige ouders een 40 procent hogere kans hebben op angstige kinderen, ontdekten onderzoekers van de universiteit van Wisconsin (VS).
Europa heeft dit jaar al vroeg te kampen met een hittegolf. In België was de nacht van 3 op 4 juli de warmste nacht sinds het begin van de metingen. Van Londen tot Córdoba was het bakken. Maar waarom?
Hoe ze dat doen, laten ingenieurs zien in dit filmpje.
Een onderzoek laat zien dat waterkrachtcentrales verre van milieuvriendelijk zijn; ze zijn funest voor de biodiversiteit.
Volgens astrobiologen zouden er micro-organismen kunnen leven op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko - de komeet die in detail bestudeerd wordt door de Europese ruimtesonde Rosetta.
BBQ'en kan gezond, maar dan moeten we wel op een aantal dingen letten.
Rwandese atleten die in het begin van de 20ste eeuw tijdens lokale ceremonieën hun kunnen lieten zien, hadden moeiteloos de wereldtop in het Olympische hoogspringen bereikt.
De vierkante staarten van zeepaardjes grijpen beter en zijn beter bestand tegen grote krachten dan de ronde staarten van de meeste andere dieren.
De remslaap zorgt ervoor dat baby’s ervaringen in hun brein opslaan.
Wetenschappers vermoeden dat deze gaten op een gelijkaardige manier ontstonden als de zinkgaten die op aarde voorkomen.
Wiskundigen Paul Igodt en Frank De Clerck, het duo achter de Vlaamse Wiskunde Olympiade, winnen dit jaar de loopbaanprijs wetenschapscommunicatie.
De nieuwe schatting komt uit op aantallen die tien tot honderd keer kleiner zijn dan aangenomen.