Hiv, ebola en kanker: kan onze afweer ze weldra alleen aan?
Wetenschappers ontwikkelen steeds meer methodes die ons immuunsysteem helpen om de lastigste medische problemen van onze tijd grotendeels op eigen houtje op te lossen.
Wetenschappers ontwikkelen steeds meer methodes die ons immuunsysteem helpen om de lastigste medische problemen van onze tijd grotendeels op eigen houtje op te lossen.
Doctoraatsstudente An-Sofie Stevens (UHasselt) is er in geslaagd om met behulp van platwormen kankerverwekkende stoffen te detecteren. Vandaag gebeurt dat nog met dure testen op knaagdieren.
Kristel Beyens legt in haar lezing de nadruk op de ontwikkelingen in het Belgische strafbeleid
De ontdekking bevestigt dat de omstandigheden waaruit aarde en zon zijn voortgekomen niet uniek zijn in het heelal.
Het burn-outsyndroom is aan een heuse opmars bezig. Toch zijn er ook manieren om je te wapenen tegen dat vervelende gevoel van opgebrand zijn.
Genoom van berggorilla’s geeft geheimen prijs.
Miranda Boone belicht de evolutie van het strafbeleid in Nederland.
Stel, u kunt zes mensen redden, maar moet daarvoor één andere persoon opofferen. Kiest u voor minder slachtoffers, of laat u het lot haar werk doen?
Behalve een elfjaarlijkse activiteitscyclus vertoont de zon ook korter durende 'magnetische seizoenen' met een periode van iets minder dan twee jaar.
Prof. Victor Lamme spreekt over de 'vrije wil' tijdens het openingssymposium van de stichting Brein in Beeld in NEMO te Amsterdam.
Onder Oostende en Zeebrugge liepen honderdduizenden jaren geleden zoetwaterrivieren. Gentse onderzoekers zoeken met geluidsgolven naar sporen hiervan.
Een nieuwe paper toont aan dat zwarte gaten toch geen materie of energie zo maar kunnen laten verdwijnen. Een wiskundige onnauwkeurigheid lag aan de basis van het probleem.
Onze naaste begeleider sleept een staart van minuscule stofdeeltjes achter zich aan.
Met dit onderbeen-exoskelet wandel je zeven procent verder voor dezelfde moeite.
Belgische wetenschappers vinden een nieuwe manier om kanker de das om te doen.
Via kegelvormige haartjes op zijn blaadjes neemt de bloem Lychnis sieboldii water op voor droge periodes. Die bevinding kan van pas komen in regio’s met veel droogtes.