Homo-geslacht half miljoen jaar ouder dan gedacht
De vondst van een 2,8 miljoen jaar oude fossiele onderkaak suggereert dat het Homo-geslacht zo'n 500.000 jaar eerder dan tot nu toe werd aangenomen de kop opstak.
De vondst van een 2,8 miljoen jaar oude fossiele onderkaak suggereert dat het Homo-geslacht zo'n 500.000 jaar eerder dan tot nu toe werd aangenomen de kop opstak.
De foto's die tijdens de manoeuvre (op een afstand van slechts zes kilometer) zijn gemaakt tonen details van elf centimeter groot.
Het CERN heeft een mooie time-lapseopname gemaakt van de CMS-detector, nadat een nieuwe muondetector van de UGent geïnstalleerd werd.
Ondanks het "waw"-gehalte wordt de Niet-Invasieve Prenatale Test nog niet terugbetaald in Nederland en België. Hoe komt dat?
Moleculair geneticus Gert Matthijs (UZ Leuven) over de stand van zaken in het DNA-onderzoek
Botsingsenergieën tot 13 TeV geven de fysici in Genève uitzicht op de detectie van een hele rist nieuwe deeltjes. Mogelijk licht hun vondst een tipje van de sluier over donkere materie.
Onder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) doken per toeval resten op van het Zuidkasteel, een citadel uit de 16de eeuw.
Uit grootschalig onderzoek bij 206 spinnensoorten kwamen zeven chemische verbindingen tevoorschijn die mensen met chronische pijn verlichting kunnen bieden.
Nadat we iemand de hand hebben geschud, ruiken we opvallend vaak aan onze hand.
Het slechte gebruik van kleur- en fantasielenzen kan zware gevolgen hebben.
'Onderwaterarcheologen' hebben bewijs gevonden dat de Britten 8.000 jaar geleden al graan aten. Nochtans leefden zij toen nog als jagers-verzamelaars. Waar kwam het graan dan vandaan?
In twee papers in Nature Biotechnology presenteert Lennart Martens, verbonden aan de VIB en UGent, een oplossing om die enorme berg data over eiwitten te verwerken. En dat met behulp van een simpel spelletje op uw smartphone.
Dit is een Addiator, een mechanische handrekenmachine uit de twintigste eeuw.
De afgelopen dagen is er een kleine komeet langs de zon gescheerd. Dat gebeurt wel vaker, maar deze komeet is in twee opzichten bijzonder.
De tabaksindustrie heeft massaal gelobbyd om de nieuwe Europese Tabaksproductenrichtlijn te beïnvloeden. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in The British Medical Journal.
Meer dan 60 Europese wetenschappers en partners uit het bedrijfsleven ontvouwen in het tijdschrift Nanoscale hun stappenplan voor de toepassing van grafeen in producten voor de markt.
Premature baby’s die hun moeders hartslag en stem horen, hebben grotere hersenen.