Japanse 'slechtvalk' begint aan reis naar asteroïde
De landingsrobot moet voor het eerst in de geschiedenis onderzoek gaan doen op een rondvliegende asteroïde.
De landingsrobot moet voor het eerst in de geschiedenis onderzoek gaan doen op een rondvliegende asteroïde.
De conclusie haalt eerdere aannames onderuit. Er werd altijd gedacht dat mensen pas negenduizend jaar alcohol consumeerden.
Royalactine in koninginnegelei verlengt niet alleen het leven van bijenkoninginnen, maar ook van rondwormen.
Wetenschappers en beleidsmakers dromen steeds vaker hardop van een aidsvrije generatie. Ze zetten daarvoor onder meer in op mannelijke besnijdenis.
Hoe verspreidt een infectieziekte zoals ebola zich in een populatie? Philippe Beutels en Niel Hens maken wiskundige modellen van infectieziekten en helpen op die manier de bevoegde instanties de juiste inschattingen te maken.
Wetenschappers hebben ontdekt dat zich ongeveer 11.000 kilometer boven de aarde een onzichtbaar ‘schild’ bevindt dat elektronen tegenhoudt die met bijna de snelheid van het licht langs onze planeet suizen.
Chinese onderzoekers hebben achterhaald dat een mutatie van cucurbitacine-moleculen zorgde voor de swicht van bitter naar zoet.
Sociologen moeten beseffen dat gegevens van sociale media een vertekend beeld van de werkelijkheid geven, stellen Amerikaanse computerwetenschappers.
Een experimenteel vaccin tegen ebola dat in de Verenigde Staten bij twintig gezonde vrijwilligers is toegediend, heeft bij niemand voor bijwerkingen gezorgd. Ook is bij alle testpersonen een reactie van het immuunsysteem opgetreden.
In de strijd tegen ebola is het van cruciaal belang dat hulpverleners rekening houden met de socioculturele gewoontes van de plaatselijke bevolking.
Bacteriën kunnen misschien ooit ingezet worden tegen aandoeningen zoals diabetes, darmkanker, reuma en multipele sclerose.
Wij leven in een maatschappij waarin alles extreem proper, bijna steriel moet zijn. Mogelijk is dat de oorzaak van het stijgend aantal auto-immuunziekten en allergieën.
'Als bacteriën resistent worden, keren we terug naar het tijdperk van voor de ontdekking van antibiotica, en zullen we mensen zien sterven aan vrij banale infecties, zoals een longontsteking.'
Leren lezen verandert de manier waarop ons brein visuele prikkels verwerkt.
Donderdag 4 december maakt de nieuwe ruimtecapsule van NASA, Orion, een eerste testvlucht. Een geslaagde oefening brengt de ruimteorganisatie een stap dichter bij een bemande reis naar Mars.
Dieren verdedigen zich met de hulp van bacteriegenen tegen ziekteverwekkers.
De achteruitgang van bepaalde bijensoorten hangt rechtstreeks samen met de achteruitgang van de bloemen waar ze hun voedsel vandaan halen.
Nieuwe medicijncombinatie doodt niet alleen de malariaparasiet, maar ook de malariamug.